Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

7 Μαρτίου 2018

Τα αποτελέσματα του 18ου Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης & 4ου Διεθνή Διαγωνισμού Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Οι τριήμερες γευστικές δοκιμές του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης»    που  διοργανώνει η  «Ένωση  Οινοπαραγωγών του  Αμπελώνα  της Βορείου Ελλάδος» πραγματοποιήθηκαν φέτος από τις 27 Φεβρουαρίου έως τη 1 Μαρτίου 2018.

Ο Δ.Δ.Ο.Α.Θ. είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Γενικού Χημείου του Κράτους. Η οργανωτική επιτροπή του φετινού διαγωνισμού αποτελείται από εκπροσώπους των ακόλουθων φορέων: Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.), Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε), Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝ.Ο.Α.Π.), Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Δ.Ο.Κ.), Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝ.Ο.Α.Α.), Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝ.Ο.Α.Κ.), Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝ.Ο.Α.Ν.Α.), Σύνδεσμος Ελλήνων  Παραγωγών Αποσταγμάτων &  Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π.), Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.).

Στο φετινό διαγωνισμό, 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν 746 δείγματα. Επιπλέον στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν  5  εκπαιδευόμενοι  κριτές,  ένας  σε  κάθε  επιτροπή  γευσιγνωστών.  Τα  702 δείγματα ήταν οίνοι από την Ελλάδα και από 5 άλλες χώρες: Βραζιλία, Κύπρο, Τουρκία, Γεωργία και Γερμανία και τα 44 ήταν αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Γευσιγνώστες 18ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης

 

ΜΠΟΥΖΑ Δέσποινα

Οινολόγος

Ελλάδα

ANDREW Mark

Master of Wine

Μεγ. Βρετανία

ΑΣΚΗΤΗΣ Αντώνιος

Οινοχόος

Γερμανία

ΜΠΛΟΥΧΟΥ Ελένη

Marketing

Ελλάδα

ΜΠΟΥΖΙΚΑΣ Αλέξανδρος

Οινοχόος

Ελλάδα

ΧΑΡΚΟΥΤΣΗΣ Γιάννης

Οινολόγος

Ελλάδα

 

ΓΑΛΑΝΟΣ Βασίλης

Δημοσιογράφος

Οίνου

 

Ελλάδα

ΧΑΝΙΑΛΙΔΗΣ Ελευθέριος

Οινοχόος

Ελλάδα

JULYAN Brian Keith

Master Sommelier

Μεγ. Βρετανία

ΚΑΛΠΑΞΙΔΗΣ Κωνσταντίνος

Οινολόγος

Ελλάδα

ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ Γεώργιος

Οινοχόος

Κύπρος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Σάββας

Οινολόγος

Κύπρος

ΚΟΥΛΕΛΗΣ Γιάννης

Marketing

Ελλάδα

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ Μαριάννα

Οινολόγος

Ελλάδα

 

ΜΑΝΕΣΗΣ Νίκος

Δημοσιογράφος

Οίνου

 

Ελλάδα


 

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Μερόπη

Δημοσιογράφος

Οίνου

 

Ελλάδα

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης

 

Οινολόγος

 

Ελλάδα

PERES JUNIOR Andre

Οινολόγος

Βραζιλία

ΠΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Θεολόγος

Οινοχόος

Ελλάδα

ΨΟΦΙΔΗΣ Ευάγγελος

Οινοχόος

Ελλάδα

STOYANOV Stanimir

Οινολόγος

Βουλγαρία

STUBBS Matthew

Master of Wine

Μεγ. Βρετανία

 

ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ Απόστολος

Οινολόγος / Οινοπαραγωγός

 

Ελλάδα

ΠΑΠΑΔΑΚΗ Αλεξάνδρα

Οινολόγος

Ελλάδα

TULLBERG Tobias

Οινολόγος

Σουηδία

 

 

Γευσιγνώστες 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

 

ΜΠΟΥΖΑ Δέσποινα

Οινολόγος

Ελλάδα

ΚΑΛΠΑΞΙΔΗΣ Κωνσταντίνος

Οινολόγος

Ελλάδα

ΜΠΟΥΖΙΚΑΣ Αλέξανδρος

Οινοχόος

Ελλάδα

ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ Γεώργιος

Οινοχόος

Κύπρος

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Μερόπη

Δημοσιογράφος

Οίνου

 

Ελλάδα

 

Εκπαιδευόμενοι Κριτές – Associate Judges

 

ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτριος

Associate Judge

Ελλάδα

ΖΕΡΔΕΣ Ιωάννης

Associate Judge

Ελλάδα

ΛΕΚΚΑ Σπυριδούλα

Associate Judge

Ελλάδα

MALICHIN Ηλιάνα-Μαρία

Associate Judge

Ελλάδα

ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ Σάρα

Associate Judge

Ελλάδα

 

Οι 5 κριτικές επιτροπές λειτούργησαν με την επίβλεψη ενός προέδρου και μιας ομάδας υποστήριξης:

 

Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Λαζαράκης

Master of Wine

Ομάδα υποστήριξης

 

Έφη Χατζηδημητρίου

Γεωπόνος - Οινολόγος, Επικ. Καθηγήτρια

 

Α.Π.Θ. Τμήμα Χημείας

Αναστασία Γεωργαντά

Εκπρόσωπος ΣΕΑΟΠ

Σωσσάνα Κατσικώστα

Εκπρόσωπος ΕΝΟΑΠ

Σπυριδούλα Σουπιώνη

Εκπρόσωπος ΠΑΝΕΠΟ

Σεραφείμ Θεοχάρης

Γεωπόνος - Οινολόγος, Σύμβουλος Διαγ. Οίνου


 

Εκπρόσωποι Γενικού Χημείου Κράτους

 

Ιωάννης Πρίνος

Χημικός - Χ.Υ. Μακεδονίας – Θράκης, Υποδιεύθυνση Θεσ/νίκης

 

Μαρία Λουκίδου

Χημικός - Χ.Υ. Μακεδονίας – Θράκης, Υποδιεύθυνση Θεσ/νίκης

Εκπρόσωπος Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

Σπύρος Κατωπόδης

Γεωπόνος – Οινολόγος, Περιφερειακό Κέντρο

Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου

Θεσσαλονίκης

 

Οι  δοκιμαστές εκτιμώντας το  υψηλό επίπεδο των διαγωνιζόμενων δειγμάτων απένειμαν

Χρυσά, Ασημένια και Χάλκινα μετάλλια σύμφωνα με την παρακάτω κατανομή ανά χώρα:

 

 

ΟΙΝΟΙ

 

Χώρα

 

Χρυσό

 

Ασημένιο

 

Χάλκινο

Σύνολο

Μεταλλίων

Σύνολο

Συμμετοχών

 

Ελλάδα

 

58

 

188

 

241

 

487

 

604

 

Κύπρος

 

3

 

14

 

38

 

55

 

69

 

Βραζιλία

 

0

 

4

 

5

 

9

 

15

 

Γερμανία

 

0

 

0

 

1

 

1

 

1

 

Γεωργία

 

2

 

2

 

1

 

5

 

6

 

Τουρκία

 

0

 

3

 

3

 

6

 

7

 

Σύνολα

 

63

 

211

 

289

 

563

 

702

 

 

 

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

 

Χώρα

 

Χρυσό

 

Ασημένιο

 

Χάλκινα

Σύνολο

Μεταλλίων

Σύνολο

Συμμετοχών

 

Ελλάδα

 

3

 

5

 

12

 

20

 

39

 

Κύπρος

 

0

 

2

 

1

 

3

 

5

 

Σύνολα

 

3

 

7

 

13

 

23

 

44

 

Αξίζει  να  επισημανθεί  ότι  στο  80%  των  οίνων  και  στο  52%  των  αποσταγμάτων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, απονεμήθηκε μετάλλιο. Η βαθμολογία αυτή αποδεικνύει με


προφανή τρόπο την αναβαθμισμένη ποιότητα των κρασιών και αποσταγμάτων που συμμετέχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

 

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΙΝΟΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Οι συμμετοχές στον Διαγωνισμό Οίνου κατανέμονται σε 6 κατηγορίες: Λευκοί, Ροζέ και Ερυθροί ήρεμοι οίνοι, Επιδόρπιοι Οίνοι, Αφρώδεις Οίνοι και Ρετσίνες. Οι καλύτεροι οίνοι ανά κατηγορία, επαναξιολογήθηκαν από όλους  τους κριτές και  απονεμήθηκαν οι  ακόλουθες διακρίσεις:

 

Καλύτερος Λευκός Οίνος:

 

Κτήμα Γεροβασιλείου Museum Collection, 2016 – Κτήμα Γεροβασιλείου

 

Καλύτερος Ροζέ Οίνος: Aetheria, 2017 – Σεμέλη Α.Ε. Καλύτερος Ερυθρός Οίνος:

Ραψάνη Χρυσοχόου Special Edition, 2009 – Χρυσοχόου Γιώργος

 

Καλύτερος Επιδόρπιος Οίνος:

 

Vinsanto Αργυρός 4 Ετών Παλαίωσης, 2010 – Ι. & Μ. Αργυρός Ο.Ε.

 

Καλύτερος Αφρώδης ή Ημιαφρώδης Οίνος: Ακακίες Sparkling, 2017 – Κυρ Γιάννη Α.Ε. Καλύτερη Ρετσίνα:

Δάκρυ του Πεύκου, 2017 – Σ. Κεχρή & Σία Ο.Ε.

 

 

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

Για την απονομή της διάκρισης: ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, οι καλύτεροι οίνοι της κάθε κατηγορίας, σύμφωνα με την ανωτέρω κατάταξη, επαναξιολογήθηκαν από όλους τους κριτές. Τρεις οίνοι ισοψήφισαν στην πρώτη αξιολόγηση και επαναξιολογήθηκαν. Στην επαναληπτική ψηφοφορία υπήρχε πάλι ισοψηφία. Στην φετινή διοργάνωση λοιπόν, μετά την τελική  ισοψηφία απονέμεται η  διάκριση  των  καλύτερων οίνων  του  διαγωνισμού στους παρακάτω οίνους:

 

- Κτήμα Γεροβασιλείου Museum Collection, 2016 ΠΓΕ Επανωμή – Κτήμα

 

Γεροβασιλείου

 

- Ραψάνη Χρυσοχόου Special Edition, 2009 ΠΟΠ Ραψάνη – Χρυσοχόου Γιώργος

 

- Vinsanto Αργυρός 4 Ετών Παλαίωσης, 2010 ΠΟΠ Σαντορίνη – Ι. & Μ. Αργυρός Ο.Ε.

 

 

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

Η διάκριση: ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ απονέμεται στο απόσταγμα με την μεγαλύτερη βαθμολογία:

 

- Παλαιωμένο Τσίπουρο Τυρνάβου, 2010 – Αγρ. Οινοποιητικός Συνεταιρισμός

 

Τυρνάβου


ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

 

Ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» απονείμει τις ακόλουθες ειδικές διακρίσεις στους οίνους με την μεγαλύτερη βαθμολογία, με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογία των οίνων των παρακάτω κατηγοριών αντιστοιχεί τουλάχιστον σε χάλκινο μετάλλιο:

 

1.

Ειδική διάκριση σε έναν ξηρό μονοποικιλιακό οίνο από την

ποικιλία Μαλαγουζιά, με την υψηλότερη βαθμολογία

Κτήμα Γεροβασιλείου

Μαλαγουζιά 2017,

Λευκός, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Επανωμή

Της οινοποιίας

Κτήμα Γεροβασιλείου

2.

Ειδική διάκριση σε έναν ξηρό μονοποικιλιακό οίνο από την ποικιλία Ασύρτικο, με την υψηλότερη βαθμολογία

Σαντορίνη Ασύρτικο Grande Reserve 2015, Λευκός, Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης

Σαντορίνη

Της οινοποιίας Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων

3.

Ειδική διάκριση σε έναν ξηρό μονοποικιλιακό οίνο από την

ποικιλία Μοσχοφίλερο, με

την υψηλότερη βαθμολογία

Μοσχοφίλερο 2017,

Λευκός, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος

Της οινοποιίας

Σκούρας Ο.Α.Α.Ε.

4.

Ειδική διάκριση σε έναν ξηρό ερυθρό μονοποικιλιακό οίνο από την ποικιλία

Αγιωργίτικο, με την υψηλότερη βαθμολογία

Νεμέα Βασιλείου 2010, Ερυθρός, Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης

Νεμέα

Της οινοποιίας Βασιλείου Π. Γεώργιος

5.

Ειδική διάκριση σε έναν ξηρό ερυθρό μονοποικιλιακό οίνο

από την ποικιλία

Ξινόμαυρο, με την υψηλότερη βαθμολογία

Δαμασκηνός 2015, Ερυθρός, Προστατευόμενη

Ονομασία Προέλευσης

Νάουσα

Της οινοποιίας

Α.Α.Ο.Σ. Βαένι

Νάουσα

6a.

Ειδική διάκριση σε έναν ξηρό μονοποικιλιακό οίνο από την ποικιλία Βιδιανό, με την

υψηλότερη βαθμολογία

Βιδιανό 2017, Λευκός, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κρήτη

Της οινοποιίας Αφοί Διαμαντάκη Ο.Ε.

6b.

Ειδική διάκριση σε έναν ξηρό μονοποικιλιακό οίνο από την

ποικιλία Βιδιανό, με την υψηλότερη βαθμολογία

Vorinos 2017, Λευκός, Προστατευόμενη

Γεωγραφική Ένδειξη Κρήτη

Της οινοποιίας

Ειρήνη Ι. Δασκαλάκη

6c.

Ειδική διάκριση σε έναν ξηρό μονοποικιλιακό οίνο από την

ποικιλία Βιδιανό, με την

υψηλότερη βαθμολογία

Vidiano 2017, Λευκός, Προστατευόμενη

Γεωγραφική Ένδειξη Κρήτη

Της οινοποιίας

Γαβαλάς Ε.Π.Ε.

6d.

Ειδική διάκριση σε έναν ξηρό μονοποικιλιακό οίνο από την ποικιλία Βιδιανό, με την

υψηλότερη βαθμολογία

Λύχνος 2016, Λευκός, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κρήτη

Της οινοποιίας

Οινοποιία Ντουράκη

7.

Ειδική διάκριση σε έναν ξηρό μονοποικιλιακό οίνο από την

ποικιλία Ξυνιστέρι, με την υψηλότερη βαθμολογία

Αμάλθεια 2017, Λευκός, Προστατευόμενη

Γεωγραφική Ένδειξη Πάφος

Της οινοποιίας

Fikardos Distilleries

Ltd.

Για τα αναλυτικά αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.tiwc.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 205 επισκέπτες συνδεδεμένους