Εκτύπωση
PDF

31 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεσμεύσεις για λύσεις στα προβλήματα με τα προγράμματα και υποσχέσεις για την κατάργηση του ΕΦΚ
από τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης σε ημερίδα της ΕΔΟΑΟ

Δύο "ναι" από τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης σε αιτήματα του κλάδου για την αντιμετώπιση των μεγάλων προσκομμάτων που διαπιστώνονται

στα προγράμματα προβολής και προώθησης του κρασιού και επανάληψη της υπόσχεσης ότι θα καταργηθεί ο ΕΦΚ, με τη διευκρίνιση, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ημερομηνία.

 

Και τα τρία θέματα, την αναιτιολόγητη δηλαδή από το υπουργείο σε κείμενό του προς την ΕΕ πιο χαμηλή μοριοδότηση της ΕΔΟΑΟ ως φορέα υλοποίησης των προγραμμάτων, τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έγκριση και εφαρμογή των προγραμμάτων προβολής στις τρίτες χώρες και την κατάργηση του ΕΦΚ , έθεσε μετ επιτάσεως ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου Βαγγ. Αργύρης ,ανοίγοντας τις εργασίες ημερίδας του κλάδου για την ανάπτυξη. Ανάλογες επισημάνσεις έκαναν επίσης και οι πρόεδροι του ΣΕΟ Γιωρ. Σκούρας και της ΚΕΟΣΟΕ Χρ. Μάρκου, σε σύντομες παρεμβάσεις τους.

"Θα υπάρξει διόρθωση" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός κ. Αποστόλου, με την μεταβολή των κριτηρίων προτεραιότητας σχετικά με τη μοριοδότηση της ΕΔΟΑΟ ως φορέα υλοποίησης. Τόνισε επίσης ότι θα υπάρξει εφεξής επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης και αξιολόγησης των προγραμμάτων , αποδίδοντας τις καθυστερήσεις σε διαδικαστικά ζητήματα, ενώ εμφανίστηκε να συμμερίζεται τις ανησυχίες του κλάδου για τα οξύτατα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο ΕΦΚ κάνοντας λόγο για την απειλή μονιμοποίησης μιας γκρίζας απειλής στο χώρο.

Στην ομιλία του ο κ. Αργύρης, πέραν των τριών προαναφερθέντων θεμάτων, επανέλαβε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας υπουργείου με τον κλάδο, λέγοντας ότι εκ των πραγμάτων ο ρόλος της ΕΔΟΑΟ είναι ρόλος άτυπου συμβούλου, χαρακτήρισε σημαντική την υπογραφή πρωτοκόλλου χθες με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για τον Αμπελουργικό Σχεδιασμό και ,τέλος, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες συνεργειών και κοινών δράσεων που έχουν αναληφθεί ή είναι υπό συζήτηση με τον ΣΕΒ, τις άλλες διεπαγγελματικές και την Κίνηση Πολιτών ΔΙΑΖΩΜΑ για τον Οινοτουρισμό.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Μ. Αγγελάκης από το Enterprise Greece που επισήμανε τη βούληση του Οργανισμού για συνέχιση της σταθερής και απρόσκοπτης συνεργασίας με την ΕΔΟΑΟ και ο Μ. Μητσόπουλος από τον ΣΕΒ, που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και τόνισε εμφατικά τη θέση του Συνδέσμου τον ΕΦΚ λέγοντας "είμαστε όλοι οινοπαραγωγοί και ζητούμε την κατάργησή του".

 

Επισυνάπτονται φωτογραφίες

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 326 επισκέπτες συνδεδεμένους