Εκτύπωση
PDF

30 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρωτόκολλο συνεργασίας ΕΔΟΑΟ - ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»
για τον Αμπελουργικό Σχεδιασμό

Πρωτόκολλο συνεργασίας με κεντρικό στόχο την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου για την Αμπελουργία υπέγραψαν σήμερα ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) Βαγγ. Αργύρης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δρ. Γεωρ. Καρέτσος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης.

Σε σύντομες τοποθετήσεις τους οι κ.κ  Αργύρης και Καρέτσος επισήμαναν ότι είναι το πρώτο βήμα μιας συνεργασίας με προοπτικές και ότι θα συσταθεί σε θεσμικό επίπεδο Ομάδα Εργασίας που θα εξειδικεύσει όσα καταγράφονται στο πρωτόκολλο. Τη συνεργασία χαιρέτισαν με δηλώσεις τους τα παριστάμενα μέλη του ΔΣ από τον  ΣΕΟ και την ΚΕΟΣΟΕ.

Σημειώνεται ότι ως κοινές δράσεις στο πρωτόκολλο συνεργασίας ορίζονται οι ακόλουθες:

  • Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την εκπόνηση Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Αμπέλου-Οίνου
  • Ταυτοποίηση και διατήρηση γηγενών ποικιλιών και κλώνων αμπέλου και παραγωγή γνήσιου, υγιούς πολλαπλασιαστικού υλικού
  • Προώθηση ερευνητικών δράσεων για την αξιοποίηση γηγενών ποικιλιών και την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων.
  • Υποβολή κοινών ερευνητικών προτάσεων σε θέματα που αφορούν στις δραστηριότητες των δύο Οργανισμών και ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
  • Εκπαιδεύσεις αμπελουργών και οινοποιών σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για την παροχή γνώσεων σχετικά με την καλλιέργεια της αμπέλου, την οινοποίηση, την παραγωγή εμπορικών οινικών προϊόντων και την τοποθέτηση αυτών στην αγορά και συνεργασία με τη Γενική Δ/νση Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων.

 

  • Διασύνδεση, δικτύωση και συνεργασία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με τα μέλη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου για τη μεταφορά πληροφοριών μεταξύ όλων των φορέων που εμπλέκονται στη διαδρομή ‘από το αμπέλι στο ποτήρι’.

 

  • Οργάνωση κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων καθώς και δραστηριοτήτων εκπαίδευσης και πληροφόρησης-ενημέρωσης (π.χ. Workshops, Ημερίδων, Σεμιναρίων, Συνεδρίων, κ.λπ).

 

Υγ.  Επισυνάπτεται φωτογραφία από την εκδήλωση υπογραφής.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 479 επισκέπτες συνδεδεμένους