Εκτύπωση
PDF

27 Δεκεμβρίου 2017

Πιλοτικά ψηφιακή υποβολή Δηλώσεων Παραγωγής, Επεξεργασίας/Εμπορίας αμπελοοινικών προϊόντων

Στο πλαίσιο εφαρμογής των άρθρων 9 και 10 του ΚΑΝ(ΕΚ) 436/2009 της Επιτροπής, οι υπόχρεοι σε "Δήλωση Παραγωγής" και κατά περίπτωση "Δήλωση Επεξεργασίας/Εμπορίας", υποβάλλουν κατ' έτος στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακών Ενοτήτων.

Για την περίοδο 2017-2018 η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων παραμένει η ίδια (σε έντυπη μορφή και σε ηλεκτρονική μορφή - Αρχείο Excel).

Οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να καταθέσουν τις δηλώσεις στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, έως τις 15 Ιανουαρίου 2018.

Από φέτος θα λειτουργήσει παράλληλα η ηλεκτρονική εφαρμογή Υποβολής δηλώσεων παραγωγής, επεξεργασίας/εμπορίας αμπελοοινικών προϊόντων στις ψηφιακές υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ. Η εφαρμογή θα λειτουργήσει δοκιμαστικά για την περίοδο 2017-2018 με σκοπό την πλήρη εφαρμογή της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων μέσω αυτής την επόμενη αμπελοοινική περίοδο.

Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται από την ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ "www.minagric.gr" επιλέγοντας από το μενού τις "Ψηφιακές Υπηρεσίες" το πεδίο "Δηλώσεις Παραγωγής/Επεξεργασίας ή/και Εμπορίας-Αποθεμάτων Οίνου" - Σύνδεση.

Αφού επιλεγεί το "Αποδέχομαι την πολιτική χρήσης" στην επόμενη οθόνη πρέπει να εισαχθεί το "Όνομα χρήστη" και ο "κωδικός πρόσβασης" και κατόπιν πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία της επιχείρησης. Είναι αυτονόητο ότι εάν δεν έχει εγγραφεί ο χρήστης πρέπει να πραγματοποιήσει Εγγραφή.

Σε συνομιλίες που είχε η ΚΕΟΣΟΕ με το υπουργείο, συμφώνησαν για την αναγκαιότητα ενημέρωσης των μελών της και του κλάδου ώστε να πραγματοποιήσουν φέτος πιλοτικά την ψηφιακή υποβολή της Δήλωσης Παραγωγής/Επεξεργασίας για να εξοικειωθούν και να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα. Να σημειωθεί ότι η ψηφιακή Δήλωση Παραγωγής θα "ανεβάζει" αυτόματα στο ΑΦΜ του Οινοποιείου, όλες τις Δηλώσεις Συγκομιδής των παραγωγών που έχουν δηλώσει ότι παρέδωσαν τα σταφύλια τους στο συγκεκριμένο οινοποιείο.

Σε περίπτωση παρουσίασης προβλημάτων, αυτά αντιμετωπίζονται με τηλεφωνική κλήση στον αριθμό 1540.

Από την επόμενη αμπελοοινική περίοδο οι Δηλώσεις Παραγωγής/ Επεξεργασίας θα υποβάλλονται ψηφιακά.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 250 επισκέπτες συνδεδεμένους