Εκτύπωση
PDF

14 Δεκεμβρίου 2017

Μείωση των κινεζικών τελωνειακών δασμών από 10% σε 5%

Η πτώση της κινεζικής κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών μετά την πολιτική κατά της διαφθοράς του 2013 έχει ήδη ξεχαστεί, οι εισαγωγές αυξάνονται ταυτόχρονα με την ανάπτυξη της μεσαίας τάξης.

Από την 1η Δεκεμβρίου, τα οινοπνευματώδη ποτά και το κρασί επωφελήθηκαν από τις φορολογικές μειώσεις που αποφασίστηκαν μονομερώς από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Από την ημερομηνία αυτή, οι δασμοί εισαγωγής για 187 καταναλωτικά αγαθά μειώθηκαν από το κρατικό συμβούλιο της Κίνας. Μεταξύ των καλλυντικών και των ειδών ένδυσης, τα αλκοολούχα ποτά επηρεάζονται από την επιθυμία της κυβέρνησης αυτής να στηρίξει την κινεζική κατανάλωση (να μειώσει τις αγορές από εξωτερικό καθώς και να αντιμετωπίσει τα ψευδή αντίγραφα των εισαγόμενων προϊόντων). "Για τα οινοπνευματώδη ποτά που λαμβάνονται με απόσταξη κρασιού, στεμφύλων και τα ουίσκι, το τελωνειακό δασμολόγιο μειώνεται από 10 σε 5%".

Επίσης οι τελωνειακοί δασμοί μειώνονται από 65% σε 14% για το βερμούτ και άλλους οίνους από νωπά σταφύλια που έχουν αρωματισθεί με φυτά ή αρωματικές ουσίες (σε δοχεία χωρητικότητας 2 λίτρων ή λιγότερο)".

 

Πρώτη παγκόσμια αγορά

Με ένα δισεκατομμύριο κιβώτια 9 λίτρων, η Ασία είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο στην κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του IWSR. Η κινεζική αγορά είναι ο πρώτος καταναλωτικός πόλος, κυρίως με το Baiju, λευκό αλκοόλ σόργου. Στην Κίνα, τα κονιάκ είναι τα πρώτα εισαγόμενα οινοπνευματώδη ποτά. Αυτό που είναι σπάνιο για τα μπράντι υψηλής ποιότητας, είναι ότι συχνά το ουίσκι έχει διπλάσια τοποθέτηση σε άλλες αγορές.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 75 επισκέπτες συνδεδεμένους