Εκτύπωση
PDF

5 Δεκεμβρίου 2017

Περαιτέρω απελευθέρωση των εισαγωγών οίνου στην ηπειρωτική Κίνα μέσω Χόνγκ Κόνγκ

Οι αρμόδιες Αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας προέβησαν, στις 9 Νοεμβρίου τρ.έ, σε περαιτέρω απελευθέρωση των εισαγωγών οίνου από το Χονγκ Κονγκ, επιτρέποντας πλέον τη διενέργειά τους μέσω όλων των θαλάσσιων λιμένων της ηπειρωτικής Κίνας και όχι μόνο μέσω των λιμένων Shenzhen, Σαγκάης, Πεκίνου, Tianjin και Guangzhou, όπως ίσχυε πριν την ως άνω ημερομηνία. Επιπλέον, εμπορικές επιχειρήσεις με έδρα το Χονγκ Κονγκ θα είναι πλέον σε θέση να επωφεληθούν από μια σειρά μέτρων προτιμησιακού χαρακτήρα, στα οποία περιλαμβάνονται η επιτάχυνση των διαδικασιών τελωνειακών διασαφήσεων και ο εκ των προτέρων προσδιορισμός των επιβαλλομένων τελών κατά την εισαγωγή οίνου στην ηπειρωτική Κίνα.

Σημειώνεται πως το Χονγκ Κονγκ αποτελεί, εδώ και αρκετά χρόνια, σημαντικό κέντρο εμπορίας οίνου και βασικό προμηθευτή της αγοράς της η πειρωτικής Κίνας καθώς αφενός δεν επιβάλει δασμούς εισαγωγής κατά την εισαγωγή οίνων στην επικράτειά του, αφετέρου διαθέτει ένα άκρως αποτελεσματικό σύστημα διακίνησης και διανομής οίνων στην ηπειρωτική Κίνα.

Γραφείο ΟΕΥ Πεκίνο

 

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 339 επισκέπτες συνδεδεμένους