"Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ.: 161/472/30-06-2020 σχετικής πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, είναι σε καθεστώς αξιολόγησης.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΚΕΟΣΟΕ

keosoe

Εκτύπωση
PDF

4 Δεκεμβρίου 2017

Το πάγωμα των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στους Οίνους και τα Οινοπνευματώδη ποτά, ωφελεί τα έσοδα του δημοσίου, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές στην Βρετανία

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του WSTA, τα κρασιά και τα οινοπνευματώδη αντιπροσωπεύουν σήμερα το 36% των πωλήσεων σε μπαρ.

Για δεύτερη φορά σε δεκαπέντε χρόνια, η φορολόγηση των αλκοολούχων ποτών από τη βρετανική κυβέρνηση δεν θα πραγματοποιηθεί, προς μεγάλη ανακούφιση των καναλιών διανομής.

"Αυτή η απόφαση θα γιορτασθεί από εκατομμύρια καταναλωτές που θα απολαύσουν τα ποτά τους αυτή την περίοδο των γιορτών", δήλωσε ο Miles Beale, διευθυντής της Wine and Spirits Distributors Association (WSTA). Το πάγωμα των φόρων του κρασιού, της μπύρας και των οινοπνευματωδών ποτών το 2018, στον προϋπολογισμό της αγγλικής κυβέρνησης ήταν πράγματι ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο σύμφωνα με το WSTA. Στις 22 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε η διατήρηση της φορολόγησης των κρασιών και των οινοπνευματωδών ποτών, γεγονός που συνιστά αναδίπλωση για τον καγκελάριο επί των φόρων Philip Hammond. Το 2017, ο Υπουργός Οικονομικών είχε ενορχηστρώσει δύο διαδοχικές αυξήσεις των φόρων στα αλκοολούχα ποτά.

 

"Win-win"

"Είμαστε ευτυχείς που ο καγκελάριος έχει ξαναμπεί στο εορταστικό πνεύμα. Συνειδητοποίησε ότι η επανεξισορρόπηση των αγγλικών φόρων ήταν μια κερδοφόρα επιχείρηση και για το Υπουργείο Οικονομικών και για τις επιχειρήσεις οίνων και οινοπνευματωδών ποτών, για να μην αναφέρουμε τους καταναλωτές ", σχολίασε ο Miles Beale. Το πάγωμα των φόρων αναμένεται να εξοικονομήσει στο βρετανικό κανάλι διανομής 247 εκατομμύρια λίρες (278 εκατομμύρια ευρώ).

Σε δεκαπέντε χρόνια, πρόκειται για το δεύτερο πάγωμα στην άνοδο των αγγλικών φόρων στους οίνους και οινοπνευματώδη ποτά (που χαρακτηρίστηκε από την WSTA ως χρονική εξέλιξη της κυλιόμενης φορολογικής κλίμακας). Μετά την αναστολή επιβολής φορολογίας του 2015 (που επιτεύχθηκε μετά από έντονη άσκηση πιέσεων), η αύξηση των πωλήσεων επέτρεψε τη μηχανική αύξηση των φορολογικών εσόδων (+4% για τους οίνους και τα οινοπνευματώδη ποτά). Την 1η Φεβρουαρίου 2018, οι μέσοι φόροι θα παραμείνουν στις £ 2,20 για ένα μπουκάλι ήσυχου οίνου (€ 2,40 / φιάλη), στις £ 2,80 για έναν αφρώδη οίνο (€ 3,10 / φιάλη) και στις £ 8 για τα οινοπνευματώδη ποτά των 40° .alc (δηλαδή 9 € / φιάλη).

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Οι αιτήσεις στο πρόγραμμα Οινογνωσία είναι σε στάδιο αξιολόγησης


Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 198 επισκέπτες συνδεδεμένους