Εκτύπωση
PDF

20 Νοεμβρίου 2017

Και στην Ελλάδα η διεθνής πιστοποίηση Master Sommelier σε συνεργασία ΕΔΟΑΟ & W.S.P.C.

Μια σημαντική συνεργασία, με διεθνή αντίκτυπο και πολλαπλά οφέλη για το ελληνικό κρασί, πραγματοποιείται μεταξύ της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου με τον εκπαιδευτικό οργανισμό W.S.P.C ο οποίος παρέχει παγκόσμιες πιστοποιημένες σπουδές στους οίνους και τα αποστάγματα. Κάθε Νοέμβριο και Μάρτιο το W.S.P.C. & η ΕΔΟΑΟ υποδέχονται στην Αθήνα επαγγελματίες Οινοχόους της παγκόσμιας αγοράς για τα προγράμματα σπουδών του Court of Master Sommeliers (CMS).

Η συνεργασία, ειδικότερα, έχει αντικείμενο την προβολή του επώνυμου ελληνικού κρασιού μέσω εκδηλώσεων (δείπνων) κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών τμημάτων του Court of Master Sommeliers. Οι σπουδαστές έχουν έτσι τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί, κορυφαίους Έλληνες οινοπαραγωγούς καθώς και την ελληνική γαστρονομία και φιλοξενία. Στα Ευρωπαϊκά τμήματα συμμετέχουν υποψήφιοι Master Sommelier κυρίως από Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα η εκπαίδευση αυτών των επαγγελματιών εδώ στην πατρίδα μας μιας και οι μόνες άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που τους φιλοξενούν αντίστοιχα είναι η Αγγλία και η Αυστρία.

Η φιλοξενία των υποψηφίων MS καθίσταται δυνατή με την ενεργό στήριξη της οργάνωσης, ώστε να διαμορφωθεί ένα ανταγωνιστικό κόστος ανάλογο των εκπαιδευτικών κέντρων πιστοποίησης CMS που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το τριήμερο 20, 21 & 23 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Introductory & Certified Sommelier του Court of Master Sommelier, θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα δείπνα του Νοεμβρίου.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 97 επισκέπτες συνδεδεμένους