Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

17 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2017

Αυτή τη Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017, διοργανώνεται για 4η φορά η εκδήλωση γευσιγνωσίας «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά», στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, με ώρες λειτουργίας 12:00 – 20:00. Συμμετέχουν 30 από τα πλέον αξιόλογα ελληνικά οινοποιεία, τα οποία θα παρουσιάσουν τα πλέον ακριβά ερυθρά κρασιά τους, της εσοδείας που κυκλοφορεί στην αγορά, αλλά και σπάνιες ετικέτες από το κελάρι τους. Τις περισσότερες από 120 ετικέτες συμπληρώνουν σπουδαία κόκκινα κρασιά του διεθνούς αμπελώνα, ανάμεσά τους και πανάκριβοι οίνοι, από 18 εμβληματικές οινοποιίες, που φέρνουν στην εκδήλωση σημαντικοί εισαγωγείς κρασιού της Ελλάδας.

Λόγω της σπανιότητας και του υψηλού κόστους των περισσότερων οίνων της εκδήλωσης, κάποια κρασιά απαιτούν επιπλέον συμμετοχή για τη δοκιμή τους. Έτσι, με αντίτιμο €40 ο επισκέπτης παραλαμβάνει, εκτός από το εισιτήριο και τον κατατοπιστικό κατάλογο της εκδήλωσης (10€) μία δέσμη δέκα κουπονιών, αξίας €3 έκαστο, τα οποία εξαργυρώνονται στα σταντ των εκθετών έναντι δοκιμής των πιο σπάνιων και ακριβών κρασιών τους. Τα κρασιά, γενικά, προτείνονται από τους παραγωγούς και τους εισαγωγείς σε τιμές κόστους. Με άλλα λόγια η εκδήλωση αποτελεί σπάνια ευκαιρία να δοκιμάσει κάποιος κρασιά, οι τιμές των οποίων θα ήταν ιδιαίτερα υψηλές ειδικά εάν θα έπρεπε να αγοραστεί ολόκληρη η φιάλη. Κάθε ποτήρι κρασί (δόση 50ml) κοστίζει, ανάλογα με την τιμή του, ένα ή περισσότερα κουπόνια τα οποία αναγράφονται στον κατάλογο. Τα ελληνικά κρασιά των τρεχουσών εσοδειών κατά κανόνα δεν χρεώνονται με κουπόνι, όπως συμβαίνει και με αρκετά από τα παλαιωμένα ελληνικά κρασιά. Το 65% των κρασιών της εκδήλωσης διατίθενται προς δοκιμή χωρίς κουπόνι. Υπάρχει επίσης και η επιλογή αγοράς «VIP Pass» (€120), με 20 κουπόνια και πρόσβαση στο VIP Lounge της εκδήλωσης.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κρασιά με τιμή που φτάνει στην κάβα ακόμα και κοντά στα €200 θα δοκιμαστούν μέχρι και με τέσσερα κουπόνια ανά ποτήρι (12€), ενώ τα περισσότερα κρασιά έως και €100 δοκιμάζονται με 2 κουπόνια ανά ποτήρι (€6). Φυσικά, κάθε επισκέπτης μπορεί να αγοράσει όσα επιπλέον κουπόνια επιθυμεί, ειδικά εάν θέλει να δοκιμάσει θρυλικά κρασιά, όπως τα κορυφαία του Μπορντό, Château Mouton Rothschild 2005 (εξαιρετική εσοδεία, με 99+ από τον Robert Parker) και Château Margaux 2001 (670€ και 468€, αντίστοιχα), εμβληματικές Βουργουνδίες, όπως το Pommard “Les Vignots” 2011 της Domaine Leroy (500€) και Echezeaux 2014, Maison Nicolas Potel (240€), πολλά ιταλικά κρασιά, π.χ. το εμβληματικό Masseto 2005 της οικογένειας Frescobaldi, το Ornellaia (800€) και το Fieramonte 2011, Amarone della Valpolicella της Allegrini (€250), μέχρι και το πλέον δαπανηρό στην παρασκευή του κρασί της Κίνας, το Ao Yun (€350), του ομίλου Moët Hennessy Louis Vuitton, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε εκδήλωση για έλληνες οινόφιλους.

Ωστόσο, στόχος της εκδήλωσης «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» δεν είναι μόνο να δοθεί η πιο πάνω δυνατότητα δοκιμής κορυφαίων ξένων κρασιών σε οινόφιλους καταναλωτές, αλλά και να αποδειχθεί πως και ο ελληνικός αμπελώνας μπορεί και πρέπει να «παίξει στο γήπεδο» των μεγάλων κρασιών, διεθνώς, ώστε να δημιουργήσει υπεραξία για το σύνολο της ελληνικής οινικής παραγωγής. Σε αυτό το πλαίσιο, σημαντική και χαροποιός είναι η παρουσία και νεότερων ελλήνων οινοποιών στο «κλαμπ» παραγωγής μεγάλων κόκκινων κρασιών.

Τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» είναι συνδιοργάνωση του ιστότοπου ευζωίας FNL (www.fnl-guide.com) και της εταιρείας οινικής επικοινωνίας Vinetum, γνωστή για την έκθεση Οινόραμα και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνει για το κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά.

Την επιτυχία της φετινής εκδήλωσης εξασφαλίζουν επιλεγμένοι χορηγοί, όπως η κορυφαία εταιρεία ρούχων Ermenegildo Zegna, η εταιρεία Beverage World (μεταλλικά νερά Evian και Badoit), η εταιρεία Provence με τα εξαιρετικά της τυριά, η εμβληματική Gaggenau με κορυφαίους συντηρητές κρασιών, η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία Volvo, η εταιρεία κρεάτων και delicatessen Carnicero και η Α.Γ. Κοροπούλης, που εισάγει στην Ελλάδα βαρέλια, φελλά και φιάλες, απαραίτητα όλα για να δημιουργηθούν κάποια από τα μεγάλα κόκκινα κρασιά της εκδήλωσης.

 

 

Πληροφορίες στα www.fnl-guide.com, info@vinetum.gr και στο 210 766 0560 Hashtags: #fineredwines16

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 94 επισκέπτες συνδεδεμένους