Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

1 Νοεμβρίου 2017

Η SANTOWINES ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ WINE IN MODERATION ME ΘΕΜΑ «ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

Σημαντικές προσωπικότητες του κλάδου από όλο τον κόσμο αναμένονται στη Σαντορίνη στις 2 και 3 Νοεμβρίου για να συμμετέχουν στο φθινοπωρινό Συμπόσιο του WINE IN MODERATION, του διεθνούς προγράμματος που στοχεύει στη βιώσιμη οινική ανάπτυξη και την αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης. Με θέμα τον «Υπεύθυνο Οινοτουρισμό και τον Οινικό Πολιτισμό», η ατζέντα του προγράμματος περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές, αλλά και τις νέες προκλήσεις - ευκαιρίες που δημιουργούνται για τα οινοποιεία και τις τοπικές κοινωνίες μέσα από την ανάπτυξη του οινοτουρισμού.

Φιλοξενώντας κάθε χρόνο περισσότερους από 400.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο και αποτελώντας ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα οινοτουριστικά κέντρα της χώρας μας , η SANTO WINES στηρίζει ενεργά τη σημαντική αυτή διοργάνωση.

Την πρώτη ημέρα του Συμποσίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις στον Πύργο και να ενημερωθούν για την αξιοσημείωτη επένδυση της Ένωσης στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού μέσα από την παροχή μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας υψηλής ποιότητας, όπου το κρασί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας, της παράδοσης και της κουλτούρας της Σαντορίνης. Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της SANTO WINES, κ. Μάρκος Καφούρος, θα είναι ο οικοδεσπότης του Επίσημου Δείπνου (Gala Dinner) που θα πραγματοποιηθεί στο οινοποιείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα υψηλό, γεγονός που συνετέλεσε στην κάλυψη όλων των διαθέσιμων θέσεων. Μεταξύ των συμμετεχόντων, αναφέρουμε ενδεικτικά τους: George Sandeman, Πρόεδρος του WiM Association, Dr. Monika Christmann, Πρόεδρος OIV, Alan Bryden, Πρόεδρος «The International Federation of Wine Brotherhoods», Felicity Carter, Διευθύντρια Σύνταξης του Meininger's Wine Business International, Judith Lewis, SEO Expert στην εταιρία Συμβούλων Decabbit, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW κ.α.

 

Τι είναι το Wine In Moderation

Το «Wine in Moderation–Art de Vivre» είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από τον οινικό κλάδο με στόχο να προβάλλει το κρασί ως αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού και να προωθήσει την αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης προς τους επαγγελματίες του κλάδου και τους οινόφιλους - καταναλωτές.

Ο συντονισμός του προγράμματος γίνεται από τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό WiM Association, ενώ σε εθνικό επίπεδο υλοποιείται και προσαρμόζεται στις τοπικές ανάγκες με σεβασμό στις διαφορετικές πολιτισμικές ιδιαιτερότητες. Από τον Ιανουάριο 2017, η ΕΔΟΑΟ (Wines of Greece) συμμετέχει σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία «για μια βιώσιμη οινική κουλτούρα που εμπνέει»

Μάθετε περισσότερα για τις δραστηριότητες του Wine in Moderation: www.wineinmoderation.eu

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Στέλα Κασιώλα

Santo Wines Marketing Manager

M: (+30) 6948 573789 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 79 επισκέπτες συνδεδεμένους