Εκτύπωση
PDF

21 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα απόφαση του ΥΠΑΑΤ για την ταξινόμηση οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και ποικιλιών σταφιδοποιίας

Εξεδόθη στις 13/9/2017 η υπ’ αρ. 2919/95506 υπουργική απόφαση για την ταξινόμηση των ποικιλιών αμπέλου οινοποιίας και σταφιδοποιίας.

Η εν λόγω απόφαση περιλαμβάνει διευρυμένη γκάμα οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου (κυρίως ελληνικών) για τα αμπελουργικά διαμερίσματα Θράκης, Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Β. Αιγαίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Κρήτης, με βάση τα αιτήματα των φορέων.

Να επισημανθεί ότι στη σχετική επιτροπή του ΥΠΑΑΤ έγινε αποδεκτή πρόταση της ΚΕΟΣΟΕ σύμφωνα με την οποία οι συνιστώμενες ελληνικές ποικιλίες κάθε αμπελουργικού διαμερίσματος, κατατάσσονται αυτόματα ως επιτρεπόμενες στα υπόλοιπα αμπελουργικά διαμερίσματα. Η πρόταση αυτή δεν έχει ενσωματωθεί στην υπουργική απόφαση που ακολουθεί δεδομένου ότι έγινε αποδεκτή μετά την σύνταξη της υπουργικής απόφασης.

Ακολουθεί η ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 331 επισκέπτες συνδεδεμένους