Εκτύπωση
PDF

19 Σεπτεμβρίου 2017

Στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου οι τροπολογίες για την Συνομοσπονδία των Αγροτικών Συνεταιρισμών, προϋπόθεση η ενότητα

«Απαραίτητη προϋπόθεση, μεταξύ άλλων, είναι η ενότητα όλων των Αγροτικών Συνεταιρισμών του Μητρώου οι οποίοι καλούνται να παραμερίσουν τις όποιες παθογένειες του παρελθόντος και να χαράξουν μια νέα πορεία που θα εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα των συνεταιρισμένων Ελλήνων αγροτών».

Με την παραπάνω διατύπωση που περιλαμβάνεται στην αιτιολογική έκθεση στο ανάλογο άρθρο, κατατέθηκε και βρίσκεται προς συζήτηση η διάταξη για την εθνική συνομοσπονδία των Αγροτικών Συνεταιρισμών. Το ζητούμενο είναι συνεπώς και για το νομοσχέδιο, αλλά και για το χώρο των συνεταιρισμών η πολυπόθητη ενότητα.

Επιπλέον το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τροπολογία, για τη δυνατότητα των ΑΕΣ να μετατραπούν σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (εφόσον το επιθυμούν), αποδεχόμενο ουσιαστικά την «ατυχή» διάταξη της μετατροπής των πρώην ΕΑΣ σε ΑΕΣ, καθώς και τροπολογία τη διάλυση των ΚΕΣΕ και των ΚΑΣΟ, που δεν μετατράπηκαν σε ΑΣ και ΑΕΣ.

Ακολουθεί το άρθρο 13 της αιτιολογικής έκθεσης με τις τροπολογίες του Ν. 4384/2016.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 123 επισκέπτες συνδεδεμένους