Εκτύπωση
PDF

18 Σεπτεμβρίου 2017

Σάμος Τρύγος 2017: Ποιοτική συγκομιδή μειωμένη όμως ως προς τον όγκο

Ο τρυγητός του 2017 στη Σάμο ξεκίνησε τις πρώτες μέρες του Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου στις ορεινές περιοχές του νησιού.

Οι ακατάστατες κλιματολογικές συνθήκες της άνοιξης των αρχών του καλοκαιριού και κυρίως ο καύσωνας των αρχών του Ιουλίου συνέβαλλαν στη μειωμένη σταφυλική παραγωγή αλλά και στους υψηλούς βαθμούς σακχάρων στα σταφύλια.

Από άποψη ποιότητας, η χρονιά είναι καλή και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν και οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο δεν ήταν ιδανικές για τα δεδομένα της περιοχής, επηρέασαν όμως μόνο τον όγκο της σταφυλικής παραγωγής.

Η οινική παραγωγή αναμένεται να είναι ποιοτικά πολύ καλή με έντονους αρωματικούς χαρακτήρες και θα καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες της αγοράς.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 402 επισκέπτες συνδεδεμένους