Εκτύπωση
PDF

12 Σεπτεμβρίου 2017

Τρύγος 2017, Νάουσα: Πολλά υποσχόμενη χρονιά μετά από διαδοχικές χρονιές με δυσκολίες

Οι καλές καιρικές συνθήκες, στο Νομό Ημαθίας συνέβαλαν σε μία φυσιολογική χρονιά ως προς το χρόνο ωρίμασης, με αποτέλεσμα την αύξηση του σακχαρικού τίτλου και του φαινολικού και αρωματικού δυναμικού του Ξινόμαυρου όπως και των πρώιμων ποικιλιών merlot – syrah στα επιθυμητά επίπεδα.

Η υγιεινή κατάσταση των σταφυλιών είναι άριστη, αφού δεν παρουσιάστηκαν συμπτώματα ωιδίου, περονόσπορου και βοτρίτιδας, λόγω των καλών κλιματολογικών συνθηκών. Ο όγκος της παραγωγής αναμένεται σε ικανοποιητικά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές επίπεδα. Η ωρίμαση εξελίσσεται φυσιολογικά και εφόσον δεν υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα μέχρι τον τρυγητό, η χρονιά θα χαρακτηρισθεί από τη γενναιοδωρία της για τους οίνους ΠΟΠ με Νάουσα και με ΠΓΕ Ημαθίας. Οι τιμές θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 160 επισκέπτες συνδεδεμένους