Εκτύπωση
PDF

6 Σεπτεμβρίου 2017

Μόνο Πορτογαλία και Αυστρία δεν επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα το 2017 και αυξάνουν τη συγκομιδή τους

Η Γαλλία δεν ήταν η μόνη που υπέστη την οργή του κλίματος. Η ιταλική και η ισπανική συγκομιδή μειώνονται επίσης. Παρ 'όλα αυτά, ο γαλλικός αμπελώνας θα χάσει τη δεύτερη θέση στο βήμα των παραγωγών χωρών.

Ως ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο, η συγκομιδή της Ιταλίας μειώνεται κατά 24% σε σύγκριση με το 2016, μετά τον παγετό και την ξηρασία. Το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να αναθεωρηθεί εάν η έλλειψη νερού παραταθεί, αλλά με προβλεπόμενο όγκο 41,1 εκατ. εκατόλιτρα, σύμφωνα με την Assotegi, η χώρα θα πρέπει να διατηρήσει τη θέση της ως ο μεγαλύτερος παραγωγός οίνου στον κόσμο. Η Σικελία επηρεάζεται ιδιαίτερα από τη μείωση των όγκων, κατά 35% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Ισπανία αναμένει να συγκομιδή 38,3 εκατομμυρίων εκατολίτρων, 13% λιγότερο από το 2016. Η γαλλική συγκομιδή εκτιμάται σε 37,2 εκατομμύρια εκατόλιτρα, συνεπώς η Ισπανία περνάει στη δεύτερη θέση στο βήμα των παραγωγών χωρών.

Στην Ευρώπη, μόνο η Πορτογαλία και η Αυστρία θα συγκομίσουν περισσότερα σταφύλια από ό,τι πέρυσι. Σύμφωνα με το Instituto da Vinha e do Vinho, η Πορτογαλία θα συγκομίσει 6,6 εκατομμύρια εκατόλιτρα (+10% έναντι 2016). Η Αυστρία αναμένεται να συγκομίσει 2,3 εκατ. εκατόλιτρα (+6%). Η γερμανική συγκομιδή μειώνεται κατά 9%, σύμφωνα με την Deutscher Weininstitut.

 

 

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 245 επισκέπτες συνδεδεμένους