Εκτύπωση
PDF

20 Απριλίου 2017

Παγκόσμια αγορά: Οι αφρώδεις οίνοι, μεγάλοι νικητές το 2016

Οι αφρώδεις οίνοι αντιπροσωπεύουν τέσσερις φορές μικρότερο όγκο από ό,τι οι χύμα οίνοι, αξίζουν όμως δύο φορές περισσότερο.

Αν και οι διεθνείς εξαγωγές έχουν μειωθεί σε όγκο, οι αφρώδεις οίνοι εμφανίζουν μια θρασεία απόδοση.

Το 2016, το παγκόσμιο εμπόριο οίνου ανήλθε σε 104 εκατομμύρια εκατόλιτρα, με κύκλο εργασιών ύψους 29 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό σηματοδοτεί μια μείωση κατά 1,2% σε όγκο και μια αύξηση 2% σε αξία σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV), που παρουσιάστηκαν πρόσφατα. «Μεσοπρόθεσμα, αυτές οι εξελίξεις αποτελούν μια σχετική σταθεροποίηση της παγκόσμιας αγοράς σε όγκο από το 2011, ενώ σε αξία η ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς συνεχίζει» αναλύουν οι ειδικοί.

Αναλυτικότερα στις παγκόσμιες συναλλαγές, τα εμφιαλωμένα και το χύμα δείχνουν ανεπαίσθητες αυξομειώσεις, ενώ οι αφρώδεις δείχνουν να βρίσκονται σε άνθηση. Με 7,9 εκατομμύρια εκατόλιτρα και 5,2 δις €, οι φυσαλίδες καταγράφουν αύξηση 7% και 3% αντίστοιχα. Τα εμφιαλωμένα καταγράφουν περαιτέρω μείωση κατά 1% κατ 'όγκο (54,9 εκατομμύρια εκατόλιτρα) και αύξηση της τάξης του 2% σε αξία (20,8 δις €). Οι μεταφορές χύδην οίνων μειώθηκαν κατά 4% σε όγκο (38,3 εκατομμύρια εκατόλιτρα) και 1% σε αξία (2,9 δις €).

 

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 74 επισκέπτες συνδεδεμένους