Εκτύπωση
PDF

17 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης
Τα περισσότερα Χρυσά της Σαντορίνης στη SantoWines

Τα τρία Χρυσά μετάλλια έφεραν τη SantoWines στην κορυφή των χρυσών διακρίσεων ανάμεσα στους παραγωγούς της Σαντορίνης στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, αποδεικνύοντας την υψηλή και διαχρονική ποιότητα των οίνων της Ένωσης που φέτος γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της.

Χρυσές διακρίσεις απονεμήθηκαν στις ΠΟΠ ετικέτες Σαντορίνη Ασύρτικο 2016, Σαντορίνη Ασύρτικο Grande Reserve 2014, καθώς και στον ερυθρό φυσικώς γλυκό οίνο από λιαστά σταφύλια Κρατήρας 2002 με την εντυπωσιακή ωρίμαση 13 ετών σε δρύινα βαρέλια. Παράλληλα, δύο ακόμη Ασημένια μετάλλια για το Νυχτέρι 2016 και το Vinsanto 2010 ολοκλήρωσαν την εξαιρετική παρουσία της SantoWines στον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιείται στην Ελλάδα από την ΕΝΟΑΒΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή διοργάνωση, καθήκοντα Προέδρου ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, ενώ ανάμεσα στα 42 μέλη της κριτικής επιτροπής από 24 χώρες συμμετείχαν συνολικά 5 Masters of Wine και 1 Master Sommelier. Συνολικά αξιολογήθηκαν 757 οίνοι και 26 αποστάγματα από 8 χώρες.

Η απονομή των βραβείων έγινε σε ειδικό Gala στην Αίγλη Ζαππείου, το Σάββατο 11 Μαρτίου, στο πλαίσιο του Οινοράματος, παρουσία των κκ Μάρκου Καφούρου, Προέδρου της SantoWines, Ματθαίου Δημόπουλου, Γενικού Διευθυντή και της Οινολογικής ομάδας με επικεφαλής τον Νίκο Βαρβαρήγο.

Με ιδιαίτερη τιμή αφιερώνουμε αυτές τις διακρίσεις στα μέλη μας, όλους τους αμπελοκαλλιεργητές και αγρότες του νησιού μας για τη συλλογική προσπάθεια 70 ετών που έβαλε τα θεμέλια για τη διαφύλαξη και την προώθηση των μοναδικών στο κόσμο προϊόντων της ηφαιστειακής θηραϊκής γης.

Αναλυτικά τα μετάλλια της SantoWines στον 17ο ΔΔΟΘ:

 

ΧΡΥΣΑ

1. Σαντορίνη Ασύρτικο 2016

2. Σαντορίνη Ασύρτικο Grande Reserve 2014

3. Κρατήρας 2002

 

ΑΣΗΜΕΝΙΑ

4. Σαντορίνη Νυχτέρι 2016

5. Σαντορίνη Vinsanto 2010

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 95 επισκέπτες συνδεδεμένους