Εκτύπωση
PDF

11 Ιανουαρίου 2017

Η Αργεντινή προβλέπει υψηλή αύξηση συγκομιδής σταφυλιών το 2017

Η συγκομιδή το 2017 θα επιτρέψει στην Αργεντινή να επιστρέψει στην παγκόσμια αγορά; Οι πρώτες εκτιμήσεις του Instituto Nacional de la vitivinicultura προβλέπουν βελτιωμένη κατάσταση της Αργεντίνικης παραγωγής οινοσταφύλων.

Το 2016 ήταν, όπως γνωρίζουμε, μια καταστροφική χρονιά για την Αργεντινή από άποψη όγκου (30% πτώση) και χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη συγκομιδή των τελευταίων 56 χρόνων, η οποία οδήγησε σε ενδοσκόπηση την βιομηχανία κρασιού. Η χαμηλότερη συγκομιδή κατά 30% από το προηγούμενο έτος, και ακόμη περισσότερο σε σύγκριση με το μέσο όρο, έχει παγώσει τις εξαγωγικές φιλοδοξίες της Αργεντινής, αναγκάζοντας μεγάλες επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τις ελλείψεις τους με την αγορά ξένων κρασιών, συμπεριλαμβανομένης της Χιλής. Η είδηση ​​από το INV, είναι καλοδεχούμενη από της Αργεντίνους οινοποιούς: το Ινστιτούτο προβλέπει αύξηση της παραγωγής το 2017, από 17% έως 29%. Σχεδόν όλες αυτές οι πρόσθετες ποσότητες θα παραχθούν από την περιοχή της Mendoza, της οποίας οι όγκοι θα μπορούσε να αυξηθούν από 10,2 εκατομμύρια τόνους στους 13,8 έως 15,3 εκατομμύρια τόνους, μία αύξηση της τάξης μεταξύ 35 και 50% σε σύγκριση με το 2016. Το περασμένο έτος, η επαρχία της Mendoza είχε υποστεί πλήγματα από διαφορετικές αιτίες, που χαρακτηρίστηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, το χαλάζι και τα παράσιτα. Η επαρχία του San Juan, επηρεάστηκε επίσης από όψιμους παγετούς, που έπληξαν κυρίως τα επιτραπέζια σταφύλια και τις πρώιμες ποικιλίες, αλλά οι επιπτώσεις τους σχετικά με την παραγωγή οινοποιήσιμων σταφυλιών ήταν περιορισμένες (μεταξύ -14% και -5%). Φυσικά, αυτές οι προβλέψεις θα πρέπει να επιβεβαιωθούν κατά τις επόμενες εβδομάδες, αφού οι βροχοπτώσεις και οι χαλαζοπτώσεις μπορεί ακόμα να αλλάξουν σημαντικά την κατάσταση.

 

 

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 33 επισκέπτες συνδεδεμένους