Εκτύπωση
PDF

7 Δεκεμβρίου 2016

Μειώθηκε ο ρυθμός υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής, ποινές στο οπλοστάσιο του ΥπΑΑΤρ.

Με την ανακοίνωση χορήγησης παράτασης στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής (από 30/11/2016 σε 22/12/2016), παρατηρήθηκε σημαντική μείωση του ρυθμού υποβολής τους, αφού πριν την χορήγηση της παράτασης κατατίθεντο 800 περίπου Δηλώσεις Συγκομιδής ανά ημέρα, ενώ μετά τη χορήγηση παράτασης ο αντίστοιχος αριθμός έπεσε στις 120.

Σε επίπεδο συνόλου μέχρι 5 Δεκεμβρίου είχαν υποβληθεί 22.500 Δηλώσεις Συγκομιδής, αριθμός που δεν ικανοποιεί το ΥπΑΑΤρ, δεδομένου ότι ο συνολικός αριθμός των Δηλώσεων δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 28.000, έναντι 110.000 περίπου υπόχρεων.

Τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥπΑΑΤρ. αφορούν κατά πρώτον την ηλεκτρονική διασταύρωση (με αυτόματο έλεγχο) της Δήλωσης Συγκομιδής με την (ψηφιακή τον επόμενο χρόνο) αναλυτική Δήλωση Παραγωγής που υποβάλλουν τα οινοποιεία, ώστε αυτόματα να προκύπτει ποιοι αμπελουργοί ενώ παρέδωσαν σε οινοποιείο δεν υπέβαλαν Δήλωση Συγκομιδής.

Μάλιστα πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ αναφέρουν ότι μετά την έκδοση των σχετικών κανονισμών θα παρασχεθεί η δυνατότητα επιβολής χρηματικών ποινών με ένα χρόνο προειδοποίηση, για τις περιπτώσεις που ενώ παραδίδουν σε οινοποιείο οι αμπελουργοί, δεν υποβάλλουν την υποχρεωτική Δήλωση Συγκομιδής. Μια τέτοια εξέλιξη θα προστεθεί σε μια σειρά αρνητικών επιπτώσεων που έχει ο αμπελουργός που δεν υποβάλλει Δήλωση Συγκομιδής και συναρτώνται με τη χορήγηση Άδειας Φύτευσης, τον χαρακτηρισμό του αμπελώνα του ως εγκαταλελειμμένο και την Αναδιάρθρωση.

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 417 επισκέπτες συνδεδεμένους