Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

21 Νοεμβρίου 2016

Η ψηφιακή κινητικότητα είναι το μέλλον του κρασιού

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές μπαίνουν στον πειρασμό να αγοράσουν online κρασί, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Sowine. Ή καλύτερα, χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το smartphone και το tablet. Μια τάση που θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

"Αγοράστε κρασί στο διαδίκτυο αρχίστε να υιοθετείτε αυτή τη συνήθεια, παρατηρεί ο Sylvain Dade του Sowine, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της τελευταίας έρευνας για το κρασί στην ψηφιακή εποχή που έγινε στο Παρίσι. Το διαδίκτυο παρέχει αναμφισβήτητα μια ευκολία για τους καταναλωτές. "Οι καταναλωτές διστάζουν όλο και λιγότερο, το 2016, το 34% των αγοραστών κρασιού λένε ότι έχουν παραγγείλει μπουκάλια μέσω αυτού του τρόπου εμπορίας, ενώ το 2015 το ποσοστό ανερχόταν σε 30%.

Το 30% των γαλλικών κρασιών αγοράζονται μέσω μιας κινητής συσκευής.

Σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι, τα sites των παραγωγών έχουν πάντα την εύνοια των χρηστών, πολύ πιο μπροστά από τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα κρασιών, με αποτέλεσμα οι διαδικτυακές αγορές να είναι όλο και περισσότερο σε κίνηση. Το 2016, το 30% των Γάλλων αγόρασαν online κρασί από το smartphone ή το tablet τους. "Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε, αφού το 2015 το ποσοστό αγορών ανήλθε στο 28% και δείχνει τη σημασία των smartphones στην αγορά", σημειώνει ο Sylvain Dade.

Αν και δεν χρειάζεται, το 33% των Γάλλων έχουν κατεβάσει μια εφαρμογή αφιερωμένη στο κρασί σε κινητές συσκευές. Όπως σημειώνει ο Emmanuel Vivier, το Hub (ινστιτούτο που αποκρυπτογραφεί τις τάσεις στην ψηφιακή κινητικότητα), "η εγκατάσταση της εφαρμογής στο smartphone του χρήστη, είναι περίπλοκη. Το να την χρησιμοποιήσει, είναι ακόμα περισσότερο". Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, επομένως, βασίζονται στη δημιουργία ιστοσελίδας, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στο κινητό τηλέφωνο.

 

Instagram, η βασιλεία της εικόνας

Στα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, το Facebook είναι πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές της, με το 81% των Γάλλων να έχουν ένα λογαριασμό. Ενώ το Twitter τείνει να σταθεροποιηθεί, τα κέρδη του Instagram αυξάνονται, σύμφωνα με τον Sylvain Dade. "Το 32% των Γάλλων έχουν εγγραφεί στο Instagram και το δίκτυο μεγαλώνει. "Το instagram εργάζεται στην καθαρή εικόνα, με πολύ λίγο κείμενο. "Είναι φιλικό προς το χρήστη, φυσικά διεθνές καθώς λειτουργεί βάσει της αρχής της εικόνας, και δεν χρειάζεται μετάφραση.

Το Instagram στη θέση της αφήγησης προάγει την αισθητική διάσταση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία του εμπορικού σήματος.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 349 επισκέπτες συνδεδεμένους