Εκτύπωση
PDF

26 Σεπτεμβρίου 2016

Συμμετοχή της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου στη Διεθνή Οργάνωση WineinModeration

Εταίρος σε μια πανευρωπαϊκή δράση με παγκόσμια διάσταση που συσχετίζει τις αξίες και την παράδοση της οινικής κουλτούρας με έναν σύγχρονο και υγιεινό τρόπο ζωής γίνεται η διεπαγγελματική αμπέλου και οίνου (ΕΔΟΑΟ). Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Wine in Moderation που προωθεί την κατανάλωση οίνου με μέτρο και υπευθυνότητα. Το Πρόγραμμα έχει ως μέλη του 15 εθνικές οργανώσεις από το χώρο του κρασιού από την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 25 χώρες.

Η συνεργασία για την ανάληψη των δράσεων που απορρέουν από το πρόγραμμα επισφραγίστηκε με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου και του Wine in Moderationσε συνάντηση του προέδρου της ΕΔΟΑΟ κ. Γιάννη Βογιατζή και του κ. Στυλιανού Φιλόπουλου διευθυντή του διεθνούς οργανισμού WiM Association στα γραφεία της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου.

«Όλοι οι εταίροι του προγράμματος είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την συμμετοχή της διεπαγγελματικής αμπέλου και οίνου και του ελληνικού οινικού κλάδου. Η Ελλάδα έχει μια μοναδική και διαχρονική σχέση με το κρασί την οποία ανυπομονούμε να μάθουμε και να αναδείξουμε. Είμαστε σίγουροι πως η ΕΔΟΑΟ θα αποτελέσει οδηγό στην προώθηση του μέτρου και της υπευθυνότητας.» Δήλωσε ο κ. Φιλόπουλος.

“Η Ελλάδα είναι γνωστή για τον αρχαιότερο οινικό πολιτισμό και ιστορικά καλλιέργησε την αξία του μέτρου στην απόλαυση του κρασιού.  Η  ένταξη της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου στην οικογένεια του WineinModeration, ενισχύει τους δεσμούς του προγράμματος με την Μεσόγειο και του ισορροπημένου μεσογειακού τρόπου ζωής”, δήλωσε ο κ. GeorgeT.D. Sandeman, Πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού WiM.

«Πρόκειται για μια κομβική συνεργασία της Εθνικής Διεπαγγελματικής που ξεκινά σήμερα. Η οργάνωση WineinModeration, δραστηριοποιείται στην ενδυνάμωση υπεύθυνων πρακτικών στους επαγγελματίες καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για μια υπεύθυνη κατανάλωση του οίνου, συνδεδεμένη με έναν υγιεινό τρόπο ζωής και την επιθυμητή ευημερία. Ο αμπελοοινικός τομέας της χώρας μας έχει πολλά να κερδίσει από την ενεργοποίηση δράσεων στις παραπάνω κατευθύνσεις, αλλά και να προσφέρει στο διεθνές αυτό πρόγραμμα. Eκτός από την εξέχουσα θέση του κρασιού στην Ελληνική διατροφή και τα ήθη και έθιμα του λαού μας, αξίζουν μελέτης και προσοχής οι ανεκτίμητες αξίες του οινικού πολιτισμού που μας μεταφέρονται από την ιστορική αρχαιότητα και μοιάζουν τόσο σύγχρονες στην σημερινή πραγματικότητα» δήλωσε ο κ. Γιάννης Βογιατζής Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι το “πρόγραμμα και οι πολύπλευρες δράσεις του στην Ελλάδα θα βασισθούν στη μακρά οινική παράδοση της χωράς μας”.

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 278 επισκέπτες συνδεδεμένους