Εκτύπωση
PDF

14 Ιουλίου 2016

Η Rabobank δημοσιεύει την ανάλυσή της για τις συνέπειες του Brexit, στον τομέα του οίνου στην Ευρώπη

ΟΙ Ευρωπαίοι παραγωγοί οίνου θα πρέπει να μπουν στον πειρασμό να βρουν ευκαιρίες ανάπτυξης των πωλήσεών τους αλλού εκτός Βρετανίας, προβλέπει Rabobank.

Ποιες είναι οι συνέπειες της αποδέσμευσης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Για την Rabobank, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες και τα τελωνειακά εμπόδια είναι οι δύο βασικοί οικονομικοί παράγοντες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

Σε σημείωμα που δημοσιεύθηκε στις 8 Ιουλίου σχετικά με τις συνέπειες του Brexit στον τομέα των ποτών, η Rabobank τονίζει ότι η συναλλαγματική ισοτιμία θα είναι το κρίσιμο σημείο σε βραχυπρόθεσμο χρονικό διάστημα. Μακροπρόθεσμα, οι συνέπειες θα αφορούν τους εμπορικούς φραγμούς που θα επηρεάσουν το εμπόριο. "Θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι," αναφέρει η έκθεση,. Με την αδύναμη στερλίνα, τα κρασιά από την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχουν την μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών τους στη Βρετανία θα γίνουν λιγότερο ανταγωνιστικά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και θα πρέπει να αλλάξουν τη στάση τους. Οι ευρωπαίοι εξαγωγείς θα μπορούσαν να αναζητήσουν ανάπτυξη των πωλήσεών τους στην Κίνα ή τις ΗΠΑ.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 172 επισκέπτες συνδεδεμένους