Εκτύπωση
PDF

7 Ιουλίου 2016

Καλή ποιοτικά και ποσοτικά η συγκομιδή σταφυλιών στην Ωκεανία

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία ήταν πιο τυχερές φέτος. Δεν είναι μόνο οι όγκοι που εκτιμάται ότι βρίσκονται σε καλό επίπεδο αλλά και η ποιότητα είναι επίσης πολλά υποσχόμενη.

Οι «ποιοτικές περιοχές στη Νότια Αυστραλία φαίνεται να έχουν ενδιαφέροντες όγκους το 2016. Η ποιότητα των οίνων αυτών, είναι πολύ άνω του μέσου όρου», σημειώνει ο Ciatti. Το ίδιο αφορά και τη Ν. Ζηλανδία, όπου αναφέρεται άφθονη παραγωγή. Παρά την αναμενόμενη αύξηση οι τιμές των σταφυλιών έχουν αυξηθεί φέτος, επιβεβαιώνουν οι μεσίτες. Όσον αφορά την παραγωγή premium οίνων η Νέα Ζηλανδία συνεχίζει να αυξάνει το παραγωγικό δυναμικό της. Η περιοχή Marlborough θα αυξάνει την έκταση των αμπελώνων κατά 1000 εκτάρια ετησίως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αυτή η περιοχή διαθέτει 23.619 εκτάρια αμπελώνων από τα 36.000 εκτάρια στη χώρα.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 156 επισκέπτες συνδεδεμένους