Εκτύπωση
PDF

13 Ιουνίου 2016

Έκκληση του Α.Σ. Κορωπίου για την έκδοση απόφασης του υπ. Οικονομικών για την δυνατότητα εμπορίας ξυδιού λόγω ΕΦΚ

Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του Α.Σ. Κορωπίου προς το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την παρατεταμένη απαγόρευση ουσιαστικά πώλησης οίνων με προορισμό την παρασκευή ξυδιού.

Ακολουθεί η επιστολή:

Προκειμένου να μπορέσουμε να προβούμε στην πώληση, προς εταιρίες οξοποιίας για την παραγωγή ξυδιού, υποπροϊόντων οινοποίησης – υποβαθμισμένου οίνου, που απαλλάσσεται ΕΦΚ, συμφώνα με τον Ν.4370 / άρθρο 16, ΦΕΚ 37 / 7-3-2016, απαιτείται η έκδοση από την υπηρεσία σας, σχετικής διευκρινιστικής εγκυκλίου προς τα τελωνεία.

Από τριμήνου τόσο εμείς όσο και εκπρόσωποι της κλαδικής μας οργάνωσης, έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικά, πολλές φορές με την υπηρεσία σας, προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία.

Ωστόσο μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πωλήσουμε μεγάλες ποσότητες υποπροϊόντων οινοποίησης – υποβαθμισμένου οίνου, στις εγχώριες οξοποιίες και συνεπώς το προϊόν να παραμένει απούλητο στις αποθήκες μας, οι πελάτες μας να αποχωρούν προς αναζήτηση αντιστοίχου προϊόντος στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να έχουμε υποστεί οικονομική ζημιά.

Ευελπιστώντας στην κατανόησή σας, παρακαλούμε για τις ενέργειες σας, προκειμένου, όσο αυτό είναι πια εφικτό, να διευθετηθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 98 επισκέπτες συνδεδεμένους