Εκτύπωση
PDF

7 Απριλίου 2016

«Να μας επιτρέψουν να παράγουμε και ν’ αναπτυχθούμε» ζητά το ΔΣ του αμπελοοινικού ΑΣ Διόνυσος στην Καρδίτσα

Σε άμεσο κίνδυνο τίθεται η επιβίωση των αμπελοκαλλιεργητών του νομού Καρδίτσας, υπό το βάρος των λεόντιων συμβάσεων υπέρ των εκκαθαριστών που έχουν αναλάβει την εκκαθάριση της περιουσίας της ΕΑΣ Καρδίτσας, τις εγκαταστάσεις της οποίας μισθώνει ο αμπελοοινικός συνεταιρισμός «ΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ» αξιοποιώντας την παραγωγή των μελών του, εδώ και τρία χρόνια.

Ο ΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ, αλλά και οι δήμαρχοι Καρδίτσας, Παλαμά, Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, το ΕΚ Καρδίτσας και το επιμελητήριο Καρδίτσας απευθύνουν κραυγή αγωνίας μέσω ψηφίσματος, ώστε να σταματήσουν οι ληστρικές πληρωμές προς τους εκκαθαριστές οι οποίοι αδιαφόρησαν για τον παραγωγικό ρόλο του συνεταιρισμού, ενώπιον της ανάγκης του να μην χαθεί η συγκομιδή σταφυλιών των παραγωγών μελών του.

Στο ψήφισμα που ακολουθεί, μαζί με την παρουσία του προβλήματος από τον συνεταιρισμό, το θέμα που τίθεται αφορά την σύγκρουση μεταξύ των πολιτικών της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας έναντι της μυωπικής λογιστικής αντίληψης που αγνοεί τη δυναμική και τα οφέλη της παραγωγής.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 220 επισκέπτες συνδεδεμένους