Εκτύπωση
PDF

16 Μαρτίου 2016

Η Αργεντινή καλοδέχεται τη μείωση παραγωγής οίνου το 2016

Συνεχίζεται, η συγκομιδή της Αργεντινής, ενώ ιδιαίτερα χαμηλή εκτιμάται η παραγωγή, μεταξύ 15 και 16 εκατομμυρίων εκατόλιτρων, ποσότητα που είναι ευπρόσδεκτη ως μια ευκαιρία για να μειωθούν τα υψηλά αποθέματα.

Η τελευταία πρόβλεψη της Αργεντίνικης παραγωγής, από το Εθνικό Ινστιτούτο Αμπελουργίας (INV) εκτιμά ότι ο αμπελώνας θα συγκομίσει μεταξύ 19,7 και 20,6 εκατ. εκατόκιλα σταφυλιών το 2016, γεγονός που ισοδυναμεί με μια πτώση 14-18% σε σχέση με το 2015, ποσότητα που κατατάσσεται μεταξύ των μικρότερων παραγωγών της δεκαετίας. Η απώλεια του όγκου είναι μεγαλύτερη στην πιο παραγωγική περιοχή της Αργεντινής, την επαρχία της Μεντόζα που εκτιμάται μεταξύ 12,8 και 13,4 εκατομμυρίων εκατόκιλων σταφυλιών (δηλαδή μειωμένη κατά 21% σε σχέση με το 2015).

Η μικρή συγκομιδή φαίνεται να θεωρείται από πολλούς φορείς ως μια ευκαιρία ώστε η αργεντίνικη βιομηχανία οίνου να απαλλαγεί μια για πάντα από το πλεόνασμα που την βαραίνει (δημιουργείται μειονέκτημα και εξαιτίας της αύξησης του κόστους παραγωγής και εξαιτίας της υποτίμησης του νομίσματος).

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 63 επισκέπτες συνδεδεμένους