Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

8 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδήλωση προώθησης ελληνικών κρασιών στο Βέλγιο (Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016)

Την περασμένη Τρίτη, 1η Μαρτίου 2015, στην αίθουσα του ισογείου της ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη εκδήλωση προώθησης ελληνικών κρασιών στην βελγική αγορά, που οργάνωσαν από κοινού η ελληνική Πρεσβεία και η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).

Στην εκδήλωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία έλαβαν μέρος 26 ελληνικά οινοποιεία με 3 ετικέτες κρασιών το καθένα. Η πλειοψηφία των ελληνικών οινοποιείων που συμμετείχαν εκπροσωπήθηκαν στην εκδήλωση από τους αντιπροσώπους τους στο Βέλγιο, ενώ αρκετά οινοποιεία τα οποία δεν είχαν διανομείς απέστειλαν ταχυδρομικά τα κρασιά και εκπροσωπήθηκαν από την Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου.

Η εκδήλωση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που πραγματοποίησε η ΕΔΟΑΟ, χωρίστηκε σε 3 μέρη: (α) Στα πρώτα δύο, από τις 13:45 έως τις 14:45 και από τις 15:00 έως τις 16:00, έλαβαν χώρα δύο Master Classes (σεμινάρια γευσιγνωσίας) συνολικά 26 ετικετών ελληνικών κρασιών (1 ετικέτα ανά οινοποιείο), τα οποία παρουσίασε ο Γρηγόρης Μιχαήλος, Diploma WSET και Certified Sommelier από το Court of Master Sommeliers. (β) Στο τρίτο μέρος, που διήρκεσε από τις 17:00 έως τις 20:30, έλαβε χώρα γευσιγνωσία Walk Around Tasting, κατά την οποία οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλες τις ετικέτες των κρασιών που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Το εξειδικευμένο κοινό του Βελγίου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τα δύο Master Classes, όσο και για την Walk Around Tasting γευσιγνωσία και συνολικά στις εκδηλώσεις προσήλθαν 153 άτομα.

Επισημαίνουμε την παρουσία ορισμένων εξαιρετικά σημαντικών προσωπικοτήτων που σχετίζονται με το κρασί στο Βέλγιο, όπως των Pedro Ballesteros (ενός εκ των 3 Masters of Wine του Βελγίου), Vicky Corbeels (Wine Lady of the Year 2015 στο Βέλγιο), Mark Wekemans (διάσημου Βέλγου sommelier και βαθύ γνώστη των ελληνικών κρασιών), Antoine Lehebel (καλύτερου Βέλγου sommelier το 2014), καθώς και των γνωστών Βέλγων sommeliers Johan Janssens, Andy De Brouwer και Liesebeth Vervoort .

Η διεπαγγελματική συνεχίζει τις επιτυχημένες προσπάθειες για την ενίσχυση της παρουσίας του ελληνικού κρασιού στις αναπτυσσόμενες αγορές του εξωτερικού. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία σχετικά με τα προγράμματα προβολής και προώθησης μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα των γραφείων της διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου ή να επικοινωνήσετε μέσω email.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 73 επισκέπτες συνδεδεμένους