Εκτύπωση
PDF

3 Μαρτίου 2016

Κατάθεση τροπολογίας για κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί από το ΚΚΕ, ερώτηση από το ΠΟΤΑΜΙ προς τους υπουργούς

Με αφορμή τα Δελτία Τύπου και την επιχειρηματολογία που έχει αναπτύξει η ΚΕΟΣΟΕ, έντονη πολιτική κινητικότητα δημιουργήθηκε, με τελικό στόχο την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί.

Συγκεκριμένα ομάδα βουλευτών του ΚΚΕ (Θ. Βαρδάλης, Ν. Καραθανασόπουλος, Δ. Μανωλάκου, Μ. Συντιχάκης, Γ. Λαμπρούλης και Γ. Γκιόκας) κατέθεσε την με αριθμό 271/54/29.2.2016 τροπολογία, για την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί.

Παράλληλα και το ΠΟΤΑΜΙ μέσω του βουλευτή Ηρακλείου Σπύρου Δανέλλη, κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία, ερωτώνται οι υπουργοί για το ποια είναι η απόδοση του φόρου, πως αντιμετωπίζουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό και εάν προτίθενται να επανεξετάσουν το θέμα της κατάργησης του φόρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογες ερωτήσεις έχουν κατατεθεί στο πρόσφατο παρελθόν και από 28 βουλευτές της ΝΔ και του Μ. Κεφαλογιάννη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, του ΠΑΣΟΚ (Β. Κεγκέρογλου, Μ. Τζελέπης, Θ. Παπαθεοδώρου) και από το ΠΟΤΑΜΙ (Σπ. Δανέλλης).

Ακολουθούν τα κείμενα με τις παρεμβάσεις των κομμάτων.

KKE

TO ΠOTAMI

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 254 επισκέπτες συνδεδεμένους