Εκτύπωση
PDF

10 Φεβρουαρίου 2016

Αργεντινή πρόβλεψη και πάλι για μικρή συγκομιδή σταφυλιών το 2016

Τα πρώτα ποσοτικά στοιχεία για τον επικείμενο τρύγο στην Αργεντινή δείχνουν μια παρόμοια σε όγκο συγκομιδή, στην καλύτερη περίπτωση, με αυτή του 2015. Όλα εξαρτώνται από τη μείωση της απόδοσης στην Mendoza, η οποία θα καταγράψει πτώση μεταξύ -1 και -10%, σε σύγκριση με το 2015, χρονιά η οποία ήταν μικρότερη σε όγκο από το 2014 κατά 10%.

Το Ινστιτούτου Αμπελουργίας της Αργεντινής (INV) δημοσίευσε τα πρώτα ποσοτικά δεδομένα σχετικά με τον επερχόμενο τρύγο. Στις 27 Ιανουαρίου 2016 ανακοίνωσε ότι το εύρος της παραγωγής θα είναι μεταξύ 22.35 και 24.69 εκατ. HL. Σε σύγκριση με τα 23,98 εκατ. HL που καταγράφηκαν το 2015, η πρόβλεψη της συγκομιδής κυμαίνεται μεταξύ -7% ή 3%. Στην καλύτερη περίπτωση, οι αργεντινοί αμπελώνες μπορεί να περιμένουν μια μικρή αύξηση της παραγωγής σε σύγκριση με τη μικρή συγκομιδή του 2015.

Παρόλ’ αυτά, η συγκομιδή θα είναι κάτω από το μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας, ενώ ο τελικός όγκος θα επηρεασθεί από την περιοχή της Mendoza, που είναι μακράν ο μεγαλύτερος αμπελώνας της Αργεντινής με το ήμισυ της παραγωγής. Στην περιοχή παρατηρήθηκε πάγος και έντονες βροχοπτώσεις που αναμένεται να μειώσουν την παραγωγή σταφυλιών έως και 10%, γεγονός που θα οριστικοποιηθεί στο τέλος του επομένου Μαρτίου.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 145 επισκέπτες συνδεδεμένους