Εκτύπωση
PDF

8 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ακόμη και  οι δανειστές αναγνωρίζουν πως είναι λάθος η επιβολή  ΕΦΚ στο κρασί.

Εκτεθειμένη είναι πλέον η κυβέρνηση απέναντι στον κλάδο, καθώς η προχειρότητα με την οποία επέβαλε ΕΦΚ στο κρασί αναγνωρίζεται και από το κουαρτέτο των δανειστών που ζητεί πλέον, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Αγορά" την απόσυρσή του. Με αφορμή το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ Χρ. Μάρκου , δήλωσε πως «όταν η πολιτεία δεν συμμερίζεται τις τεκμηριωμένες θέσεις των παραγωγικών φορέων και σχεδιάζει ερασιτεχνικά, εκτίθεται και ανακαλείται στην τάξη από τους δανειστές …» .

"Είχαμε από την πρώτη μέρα προειδοποιήσει την κυβέρνηση, επισήμανε ο κ. Μάρκου, πως η επιβολή του Ε.Φ.Κ. στο κρασί και αναποτελεσματική είναι και αντιαναπτυξιακή και κυρίως στηρίζεται σε λαθεμένους υπολογισμούς στοιχείων, που ευνοούν την παραοικονομία και πλήττουν κατάφωρα ένα από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.

Δημιούργησαν μια τεράστια αναταραχή χωρίς λόγο για ένα οικονομικό έσοδο μηδαμινό.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση , ακόμη και  οι εκπρόσωποι των δανειστών δικαιώνουν  τις θέσεις μας αλλά και τις συναφείς απόψεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που εκφράστηκαν ανάλογα", κατέληξε στην δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 278 επισκέπτες συνδεδεμένους