Εκτύπωση
PDF

10 Δεκεμβρίου 2015

Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΕΔΟΑΟ: Να μην υποτιμηθούν οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις ΕΦΚ στο κρασί

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της από τον συνεταιριστικό χώρο και τον χώρο των ιδιωτικών οινοποιείων με την παρουσία εκπροσώπων και από άλλες οργανώσεις του αμπελοοινικού τομέα αλλά και του παραγωγικού κόσμου γενικότερα συγκαλεί σήμερα στις 11 π.μ, η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).

Η πραγματοποίηση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης έχει εκ των πραγμάτων ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που καταβάλλει ο κλάδος να αποτρέψει την εφαρμογή του αντιαναπτυξιακού μέτρου που αποφασίστηκε πρόσφατα για επιβολή ΕΦΚ στο κρασί.

Στην κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει ήδη ορισμένες ενέργειες, μεταξύ των οποίων η ενημέρωση των ευρωπαϊκών οργανώσεων του τομέα και η αποστολή στον υπουργό Οικονομικών κοινής επιστολής των ΕΔΟΑΟ-ΚΕΟΣΟΕ-ΣΕΟ, ενώ η κλιμάκωσή τους με τον καθορισμό και τη λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα θα αποτελέσει αντικείμενο των εργασιών της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης των εκπροσώπων του αμπελουργικού κόσμου και των οινοποιών.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Electra Palace (N. Nικοδήμου 18-20, Πλάκα).

Πριν τη Γενική Συνέλευση συγκαλείται εκτάκτως και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΟΑΟ που αποτελείται από τους, ΚΕΟΣΟΕ: Μάρκο Καφούρο, Ευάγγελο Αργύρη, Παρασκευά Κορδοπάτη, Χρήστο Μάρκου, Εμμανουήλ Μπέρκη, Αγησίλαο Ραψανιώτη, ΣΕΟ: Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Στέλιο Μπουτάρη, Γεώργιο Τσάνταλη, Γιάννη Τσέλεπο, Σωτήρη Ιωάννου.

Η Γενική Συνέλευση αναμένεται να εκδώσει ψήφισμα το οποίο θα επιδοθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Στη Γενική Συνέλευση αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι κομμάτων, υπουργείων, περιφερειών της χώρας, δημοσιογράφοι και φυσικά εκπρόσωποι των αμπελουργών και των οινοποιείων της χώρας.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 44 επισκέπτες συνδεδεμένους