Εκτύπωση
PDF

26 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΣ ΘΗΡΑΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα.

Εκφράζουμε παράλληλα την αγωνία και την οδύνη του συνόλου των αμπελουργών της Σαντορίνης, που με τον κόπο μιας ζωής κατάφεραν αφενός να διατηρήσουν τον σημαντικότερο αμπελώνα της χώρας μας, αφετέρου να παράγουν ένα κρασί που αποτελεί σήμερα τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας στις αγορές του εξωτερικού.

Δυστυχώς γι αυτό το κρασί, άνθρωποι άσχετοι και ανεύθυνοι που εκπροσωπούν όμως την Ελληνική Πολιτεία έρχονται να το σκοτώσουν, αφού η επιβολή του Ειδικού Φόρου ουσιαστικά τερματίζει την όποια πορεία είχε μέχρι σήμερα στις αγορές του εξωτερικού καθιστώντας το μη ανταγωνιστικό σε όφελος όλων των άλλων αμπελουργικών χωρών και σε βάρος βεβαίως της δύστυχης Ελληνικής Οικονομίας.

Παράλληλα ικανοποιείται η μακρόχρονη επιθυμία πολλών Ευρωπαϊκών χωρών εντός Ευρωπαϊκής ένωσης να προωθήσουν, είτε τα «σκληρά» οινοπνευματώδη ποτά τους είτε τα χύμα φτηνόκρασα τους, που ήδη με τους ανύπαρκτους κρατικούς ελέγχους κάνουν κυριολεκτικά «πάρτυ» στην παραπαίουσα εγχώρια αγορά σε βάρος του Έλληνα αμπελουργού.

Τέλος, θεωρούμε ότι και η σκέψη ακόμη επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ακόμη και ενός λεπτού για οποιοδήποτε αγροτικό προϊόν αποτελεί «αμάρτημα» και εκ του πονηρού, αφού υπονομεύει συλλήβδην τον τομέα της αγροτικής παραγωγής, έναν τομέα της Ελληνικής Οικονομίας που δημαγωγικά οιίδιοιάνθρωποιπροαγγέλλουν ως τον πυλώνα ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 144 επισκέπτες συνδεδεμένους