Εκτύπωση
PDF

22 Οκτωβρίου 2015

Μικρή αλλά υψηλόβαθμη παραγωγή και φέτος στη Νεμέα

Οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν στη Νεμέα την εξέλιξη της ωρίμασης των σταφυλιών αφού το καλοκαίρι δεν ήταν ιδιαιτέρως θερμό, με αποτέλεσμα υψηλή περιεκτικότητα των μούστων σε μηλικό οξύ. Αντίθετα το τελευταίο δεκαήμερο πριν τον τρύγο οι θερμοκρασίες ανέβηκαν με αποτέλεσμα μικρή αφυδάτωση των ραγών και υψηλή περιεκτικότητα σακχάρων.

Από άποψη ασθενειών τον Ιούλιο υπήρξε σημαντική προσβολή από περονόσπορο με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής σε ποσοστό 50% σε σχέση με το δυναμικό της περιοχής και μικρές στρεμματικές αποδόσεις.

Παρόλ’ αυτά ο σακχαρικός τίτλος ήταν υψηλός και η οξύτητα υψηλή.

Οι οίνοι που παρήχθησαν χαρακτηρίζονται από έντονο χρώμα, υψηλή εκχυλισημότητα και καλά αρώματα, όσον αφορά το Αγιωργίτικο.

Οι τιμές παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις για τους αμπελουργούς που παρέδωσαν στον συνεταιρισμό (0,35 € και επιπλέον εκκαθάριση), ενώ το ιδιωτικό εμπόριο κινήθηκε στα 0,32 €.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 200 επισκέπτες συνδεδεμένους