Εκτύπωση
PDF

13 Οκτωβρίου 2015

Ελαφρώς μειωμένη αλλά η καλύτερη χρονιά της δεκαετίας στο Κορωπί

Ο τρύγος στο Κορωπί ξεκίνησε στις 12/8 με τον τρύγο των ερυθρών ποικιλιών "Αγιωργίτικο- Merlot-Grenache Rouge και Μανδηλαριά" και συνεχίστηκε με τον τρύγο των Σαββατιανών με έναρξη στις 4/9 και περάς στις 19/9.

Η φετινή παραγωγή ποσοτικά χαρακτηρίζεται από μείωση 22% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Οι πολλές βροχοπτώσεις την περίοδο του χειμώνα και της άνοιξης προκάλεσαν έντονη βλάστηση στους αμπελώνες , και σε συνδυασμό με τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες που επικρατήσαν τον μηνά Ιούλιο , είχε σαν αποτέλεσμα την παραγωγή σταφυλιών υγιών με έντονο οργανοληπτικό χαρακτήρα , χωρίς προσβολές ασθενειών, με ισορροπημένες οξύτητες και ελαφρώς υψηλότερο από το σύνηθες σάκχαρα .

Τα πρώτα κρασιά έχουν ήδη αποζυμώσει αναδύοντας έναν μεστό και έντονα φρουτώδη χαρακτήρα που μας επιτρέπει να χαρακτηρίσουμε την φετινή οινοποιητική χρονιά σαν την καλύτερη της δεκαετίας.

Μέση απόδοση ανά στρέμμα στο σύνολο των ξερικών αμπελώνων τα 500 κιλά...

Οι τιμές των σταφυλιών για όσα οινοποιεία παρέλαβαν σταφύλια από την περιοχή παρέμειναν καθηλωμένες στα περσινά επίπεδα. Οι καιρικές συνθήκες επιβάρυναν οικονομικά φέτος τους αμπελουργούς.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 265 επισκέπτες συνδεδεμένους