Εκτύπωση
PDF

16 Σεπτεμβρίου 2015

Σε ιστορικό χαμηλό η ελληνική παραγωγή οίνου 2015/2016…

Την πρώτη εκτίμηση της ελληνικής οινοπαραγωγής για την περίοδο 2015/2016,

απέστειλε το τμήμα οίνου του ΥΠΑΠΕΝ στην Commission ανταποκρινόμενο στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την κοινοτική νομοθεσία.

 

Σύμφωνα με αυτή την πρόβλεψη και με βάση τα στατιστικά στοιχεία που τηρεί η ΚΕΟΣΟΕ, ο όγκος της φετινής οινοπαραγωγής είναι ο μικρότερος από το 1990, ενώ και πριν το 1990 δεν έχει καταγραφεί τόσο χαμηλή παραγωγή.

Μπορεί η φετινή εκτίμηση να είναι κατά 5,36% μικρότερη από την περσινή, αλλά είναι κατά 12,28% μικρότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας και κατά 30,511% χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας.

Η κάθετη πτώση της παραγωγής οφείλεται κυρίως στις καιρικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων (κυρίως βροχοπτώσεις και υψηλή υγρασία) οι οποίες επηρέασαν αρνητικά μεγάλες αμπελουργικές περιοχές όπως της Αχαΐας, Κορινθίας Ηρακλείου Κρήτης κ.α. , περιοχές που ήδη είχαν παρουσιάσει προβλήματα από τις αρχές του καλοκαιριού.

Όσον αφορά τις κατηγορίες οίνων (ΠΟΠ, ΠΓΕ, Ποικιλιακοί) όλες σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργείου παρουσιάζουν αναλογική πτώση.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 256 επισκέπτες συνδεδεμένους