Εκτύπωση
PDF

27 Ιουλίου 2015

Ισπανικός Τρύγος : ρεκόρ πρωιμότητας αλλά όχι ποσότητας

Οι πολύ αραιές βροχοπτώσεις και οι υψηλές θερμοκρασίες θα οδηγήσουν τον ισπανικό αμπελώνα σε ιστορικά πρώιμη συγκομιδή. Σε ορισμένες επαρχίες, η συγκομιδή του 2015 είναι εκλεκτής ποιότητας και θα ξεκινήσει στις αρχές του Αυγούστου, ακόμη και τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, σύμφωνα με μαρτυρίες που συλλέγονται από το πρακτορείο EFE.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Félix Solís Avantis (με αμπελώνες στη La Mancha , Rioja, Rueda, Valdepeñas ...) πιστεύoυν "ότι η συγκομιδή θα είναι πρώιμη κατά 10-15 ημέρες.

Ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν στις περισσότερες περιπτώσεις σε σχέση με πέρυσι. "Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η παραγωγή της Castilla La Mancha θα μπορούσε να ανέλθει σε 30 ή 32 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου (ή + 40% σε σύγκριση με το μικρή συγκομιδή του 2013).

Άλλα οινοποιεία είναι επιφυλακτικά σχετικά με τις ποσότητες, περιμένουν δηλαδή την παραγωγή ενός κανονικού έτους «Η παραγωγή δεν φαίνεται υπερβολική" επιβεβαιώνει η ισπανική θυγατρική του ομίλου Pernod Ricard, η οποία δεν προβλέπει επιπτώσεις από την ξηρασία στα αμπέλια.

Πιο γενναιόδωρη από ό, τι το 2014, η συγκομιδή το 2015 δεν θα είναι όμως στο επίπεδο ρεκόρ του 2013.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 391 επισκέπτες συνδεδεμένους