Εκτύπωση
PDF

9 Ιουνίου 2015

Το Prosecco εξαντλήθηκε: πληροφορία ή διαφήμιση;

Με τις πρώτες ζέστες που ενέσκυψαν πάνω από τη Δυτική Ευρώπη, ξαφνική είδηση: έλλειψη Prosecco ανακοινώνεται για το φετινό καλοκαίρι!

Η προειδοποίηση εκδόθηκε στα τέλη Μαΐου στο The Drinks Business και άναψε φωτιές. Η πληροφορία διαδόθηκε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ... Μέχρι και στα πρωινάδικα! Αυτό δείχνει τη δημοτικότητα του ιταλικού αφρώδους συμβόλου των φυσαλίδων, σε φθηνή τιμή. Spritz κοκτέιλ, φτιαγμένα με Prosecco, Aperol και Selz, έχουν ενισχύσει την επιτυχία του.

 

Γεννήθηκε στη δεκαετία του εξήντα, το Prosecco και σήμερα έχει πραγματικά απογειωθεί. Σε πέντε χρόνια, οι πωλήσεις του διπλασιάστηκαν για να ξεπεράσουν, σε αριθμό φιαλών, αυτές της σαμπάνιας το 2014, με 306 εκατομμύρια Prosecco DOC (AOC) και 79 εκατομμύρια DOCG (Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore παραγόμενο με αυστηρότερους κανόνες). Οι βρετανικές, αμερικανικές και γερμανικές αγορές αντλούν σαφώς τις εξαγωγές του, από τη γείτονα χώρα.

Οι παραγωγοί της βόρειας Ιταλίας το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να προσεύχονται η συγκομιδή του 2015 να είναι μεγάλη.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 66 επισκέπτες συνδεδεμένους