Εκτύπωση
PDF

26 Μαΐου 2015

Οι εκτιμήσεις συγκομιδής σταφυλιών στην Καλιφόρνια προβλέπουν το 2015 ισοδύναμη παραγωγή με το 2014

Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες στην κοιλάδα San Joaquin, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 50% της παραγωγής των οινοσταφύλων στην Καλιφόρνια, η συγκομιδή του 2015 θα είναι η ίδια με εκείνη του 2014.

«Με εξαίρεση μερικές ποικιλίες, των οποίων η παραγωγή ήταν σχετικά χαμηλή πέρυσι, αναμένεται αύξηση στις περισσότερες ποικιλίες κάτω του 10%», αναφέρει η Allied Grape Growers, Καλιφορνέζικος συνεταιρισμός που συγκεντρώνει περίπου 550 παραγωγούς σταφυλιών και διεξήγαγε την έρευνα. Μεταξύ των εξαιρέσεων περιλαμβάνεται το μοσχάτο Αλεξανδρείας, το Barbera και το Carignan, αλλά συνολικά ο συνεταιρισμός λέει ότι το δυναμικό παραγωγής προς το παρόν κινείται στους μέσους όρους». Η παροχή νερού είναι πάντα μια δαμόκλειος σπάθη για τους παραγωγούς της Καλιφόρνιας. Η χρόνια ξηρασία που μαστίζει την περιοχή, αναφέρουν οι αναλυτές είναι η αιτία που η επόμενη συγκομιδή δεν πρέπει να υπερβαίνει το μέσο όρο.

Αυτό δεν εμποδίζει, σύμφωνα με την Allied Grape Growers, να συγκομισθεί ποσότητα 4.000.000 τόνων σταφυλιών. Πράγματι, παρά τις σημαντικές εκριζώσεις των τελευταίων ετών, σε αντίστοιχες περιοχές, άλλες εκτάσεις θα μπουν στην παραγωγή για πρώτη φορά φέτος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του συνεταιρισμού, περίπου 10.000 εκτάρια σε παραγωγή το 2014 έχουν εκριζωθεί τώρα. Ωστόσο, είναι σε παραγωγική φάση 13.000 εκτάρια φέτος, που φυτεύτηκαν το 2012.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 201 επισκέπτες συνδεδεμένους