Εκτύπωση
PDF

20 Μαΐου 2015

Χύμα οίνοι: η πτώση της συγκομιδής στο νότιο ημισφαίριο επιτείνει τη ζήτηση

Οι προβλέψεις για τη συγκομιδή στο Ν. Ημισφαίριο προβάλλουν πτώση της παραγωγής, σημειώνει στην τελευταία έκθεση το Ciatti. Η κατάσταση αυτή εντείνει τη ζήτηση στην αγορά χύμα οίνων, τονίζει η ίδια έκθεση.

Η Αργεντινή και η Νέα Ζηλανδία αντιμετωπίζουν σημαντική μείωση της συγκομιδής τους. Έτσι, η παραγωγή της Αργεντινής παρουσιάζει μείωση όγκου κατά 8% σε 2.400.000 τόνους. Η Νότιος Αφρική και η Αυστραλία αναμένεται να παράξουν όγκους συγκρίσιμους με εκείνους του 2014. Στη Χιλή, η συγκομιδή αποδεικνύεται καλύτερη από πέρυσι, αλλά δεν αγγίζει το ρεκόρ που επιτεύχθηκε το 2013.

«Η δραστηριότητα στο μεγαλύτερο μέρος της αγοράς χύμα οίνων είναι σημαντική στις περισσότερες αγορές στο νότιο ημισφαίριο, ιδιαίτερα στη Νέα Ζηλανδία," αναφέρει η έκθεση, εξηγώντας ότι οι αγοραστές παρουσιάζονται από τώρα για να πάρουν θέση σχετικά με τις αγορές τους.

Συνολικά, το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς χύμα οίνων είναι "ενεργή και οι τιμές σταθεροποιημένες στις περισσότερες περιοχές".

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 305 επισκέπτες συνδεδεμένους