Εκτύπωση
PDF

16 Απριλίου 2015

Γαλλία: Άδειες φύτευσης, το εμπόριο αρνείται την υποβάθμιση του αμπελώνα

Πώς να εφαρμοστεί το νέο πλαίσιο φυτεύσεων; Η απάντηση, ή ίσως μόνο η αρχή, θα δοθεί από το διάταγμα «φυτεύσεις» που παρουσιάσθηκε στις 15 Απριλίου στο εξειδικευμένο Συμβούλιο του France AgriMer.

Ικανοποιημένος με τη δουλειά που έχει γίνει κατά τη σύνταξη του κειμένου με το Υπουργείο Γεωργίας, ο Michel Chapoutier, πρόεδρος της Ένωσης των Σημάτων Οίνου (UMVIN), θέλει να υπενθυμίσει, πριν από την εξειδικευμένη απόφαση του Συμβουλίου τις θέσεις του εμπορίου, δηλαδή ότι η UMVIN επιθυμεί ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των αμπελώνων να περιορισθεί κάτω από το 1% της συνολικής έκτασης των επιφανειών της Γαλλίας (η μέγιστη αύξηση που επιτρέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία ανέρχεται σε 1%).

Η UMVIN υπενθυμίζει τους κανόνες. «Οι άδειες φύτευσης μπορεί να περιορίζονται με δύο επιχειρήματα. Το πρώτο είναι ένας κίνδυνος βλάβης στην εικόνα μιας ονομασίας προέλευσης (δύσκολο να αποδειχθεί), το δεύτερο επιχείρημα είναι ότι πρέπει να αποδειχθεί ο κίνδυνος υπερπαραγωγής. Και θα αποδειχθεί. Υπερπαραγωγή έχουμε όταν οι τιμές μειώνονται», αναφέρει ο Michel Chapoutier.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 70 επισκέπτες συνδεδεμένους