Εκτύπωση
PDF

15 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικές και εκτεταμένες καταστροφές στον αμπελώνα του Ηρακλείου Κρήτης επήλθαν εξαιτίας παγετού την Μ. Πέμπτη και την Μ. Παρασκευή. Στη βόρεια ζώνη του Ηρακλείου παρατηρήθηκε γενικευμένη καταστροφή στις πρώιμες ποικιλίες (Σουλτανίνα, Μοσχάτα, Μαλβαζία) για τις οποίες είχε ξεκινήσει η έκπτυξη οφθαλμών.

Το σκηνικό της καταστροφής συμπλήρωσε ισχυρή χαλαζόπτωση την Μ. Πέμπτη, η οποία επαναλήφθηκε ηπιότερη και σε επόμενα χρονικά διαστήματα.

Παγετός σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ έπληξε και τους αμπελώνες του οροπεδίου Λασιθίου ανήμερα το Πάσχα.

Ήδη οι Δήμοι έχουν κάνει αναγγελίες στον ΕΛΓΑ, παραλαμβάνουν αιτήσεις από τους αμπελουργούς και είναι επιτακτικό τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιούν αυτοψίες από τους περιφερειακούς επιθεωρητές του ΕΛΓΑ.

Να σημειωθεί ότι η καλλιέργεια Σουλτανίνας στο Νομό Ηρακλείου εκτείνεται σε 130.000 στρέμματα σύμφωνα με το Αμπελουργικό Μητρώο, ενώ σε 35.000 στρέμματα καλλιεργούνται οινοποιήσιμες ποικιλίες, δραστηριότητες που αποτελούν βασική ενασχόληση του αγροτικού πληθυσμού στις περιοχές που επλήγησαν.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 239 επισκέπτες συνδεδεμένους