Εκτύπωση
PDF

20 Μαρτίου 2015

Γραφείο για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των Ευρωπαϊκών ΜΜΕ στην Κίνα (SME Help Desk)

Το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο απέστειλε την ακόλουθη ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία του γραφείου

China IPR SME Helpdesk, που χρηματοδοτείται από την Γενική Δ/νση για τις επιχειρήσεις και την Βιομηχανία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των Ευρωπαϊκών ΜΜΕ στην Κίνα (SME Help Desk)

 

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ

ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ

ΚΑΝΟΝΙΚΟ

 

Πεκίνο, 18 Μαρτίου 2015

Α.Π.: Φ.2720/ 285

 

Το θέμα της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων στην Κίνα αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα θέματα για τις επιχειρήσεις του εξωτερικού που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν με τον οποιοδήποτε τρόπο στη χώρα.

Από πλευράς Ε.Ε. δίνεται έμφαση στη στρατηγική προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων καθώς το εν λόγω θέμα αξιολογείται ως ένα από τα δέκα βασικά εμπόδια για την κινεζική αγορά.

Βασικό εργαλείο για την υποβοήθηση των ευρωπαϊκών ΜΜΕ οι οποίες δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους για τη νομική τους κατοχύρωση επί των θεμάτων αυτών αποτελεί το Γραφείο China IPR SME Helpdesk (http://www.china-iprhelpdesk.eu/index.php). Το εν λόγω Γραφείο χρηματοδοτείται από την Γεν. Δ/νση για τις Επιχειρήσεις και τη Βιομηχανία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι υπηρεσίες παρέχονται εντελώς δωρεάν στις ευρωπαϊκές ΜΜΕ τόσο πριν τη δραστηριοποίησή τους όσο και στην περίπτωση που θα χρειαστούν συνδρομή επί παραβίασης αυτών.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα εξής: Παροχή εμπιστευτικής πληροφόρησης, εκπαίδευση επί θεμάτων όπως γενικά η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, πρακτικά θέματα όπως επιλογή συνεργατών, παροχή υλικού ανάλογα το θέμα ή τον τομέα, διαδικτυακές υπηρεσίες όπως webminars κα.

Το Γραφείο μας τελεί σε στενή συνεργασία με το εν λόγω Γραφείο και ενθαρρύνει τις ελληνικές επιχειρήσεις να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του. Μάλιστα το 2014 στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας ΕΕ συνδιοργάνωσε στους χώρους της Ελληνικής Πρεσβείας εκδήλωση – σεμινάριο για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας (Intellectual Property – Train the trainers) στο οποίο συμμετείχαν Σύμβουλοι, στελέχη των Εμπορικών τμημάτων Πρεσβειών ΕΕ.

Στο πλαίσιο της συχνής επικοινωνίας μας, το China IPR SME Helpdesk μας ενημέρωσε ότι στην ιστοσελίδα του είναι διαθέσιμες δύο πρωτοβουλίες του ήτοι επεξηγηματικό βίντεο για τη χρήση των υπηρεσιών αυτού από μια βρετανική ΜΜΕ (http://www.china-iprhelpdesk.eu/en/helpdesk-tv) και μια διαδραστική εφαρμογή με θέμα τις διαφορές και ομοιότητες για των κανονισμών για τα πνευματικά δικαιώματα με τις οποίες πιθανώς θα βρεθεί αντιμέτωπη μια ευρωπαϊκή ΜΜΕ στην Κίνα, ην Ταϊβάν, το Χογκ Κογκ και το Μακάο. (http://www.china-iprhelpdesk.eu/en/e-learning-modules).

Από πλευράς μας συστήνουμε την εξοικείωση των ελληνικών ΜΜΕ με τις υπηρεσίες του εν λόγω Γραφείου. Παράλληλα υπενθυμίζουμε τις αντίστοιχες διατάξεις του επιχειρηματικού Οδηγού του Γραφείου μας που είναι προσβάσιμος στην ιστοσελίδα Agora και θέτουμε υπόψη την αντίστοιχη ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Κίνα IP Key (http://www.ipkey.org) καθώς και τις ευρύτερες υπηρεσίες που παρέχονται στις ελληνικές εταιρείες από το Κέντρο για τις ευρωπαϊκές ΜΜΕ, The EU SME Centre (www.eusmecentre.org.cn) και από το εδώ Ευρωπαϊκό Επιμελητήριο (http://www.europeanchamber.com.cn/en/home)

 

 

 

 

Ο Προϊστάμενος

 

 

Εμμανουήλ Στάντζος

Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β΄

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 200 επισκέπτες συνδεδεμένους