Εκτύπωση
PDF

12 Μαρτίου 2015

Δελτίο Τύπου ΑΟΣ Τυρνάβου: Διπλό Χρυσό για τα Τσίπουρα Τυρνάβου

Δύο ξεχωριστά αποστάγματα του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, το Τσίπουρο με γλυκάνισο και το Τσίπουρο με κρόκο (σαφράν), απέσπασαν για την απαράμιλλη γεύση και το πλούσιο άρωμά τους δύο χρυσά μετάλλια

στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε 24-26 Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα του Διεθνούς οργανισμού Ο.Ι.V. (International Organization of Vine and Wine που εδρεύει στην Γαλλία) και την επιμέλεια της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος.

Η σπουδαία αυτή διάκριση επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο τη μοναδική ποιότητα του αυθεντικού αυτού τσίπουρου που παράγει με μεράκι και εξευγενίζει με τέχνη,εδώ και δεκαετίες ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, έχοντας σύμμαχο στην προσπάθεια αυτή, την ευγενή πρώτη ύλη της περιοχής, την ποικιλία σταφυλιού «Μοσχάτο Τυρνάβου», που διακρίνεται για τα καθαρά, φινετσάτα αρώματά του, και ιδιαίτερα αυτό του τριαντάφυλλου, καθώς και για τη βελούδινη, γεμάτη γεύση του.

Το αυθεντικό τσίπουρο Τυρνάβου, που είναι αναγνωρισμένης γεωγραφικής ένδειξης από το 1989, με και χωρίς γεύση γλυκάνισου, αρωματισμένο και χρωματισμένο με στίγματα κρόκου (σαφράν), καθώς και άλλα ποιοτικά προϊόντα του Α.Ο.Σ Τυρνάβου μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένες κάβες, εστιατόρια καθώς και σε αλυσίδες λιανικής σε όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεταιρισμού www.tirnavoswinery.gr

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 90 επισκέπτες συνδεδεμένους