Εκτύπωση
PDF

4 Μαρτίου 2015

Ο ΑΟΣ Τυρνάβου εκπρόσωπος της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά όργανα για τα αλκοολούχα ποτά

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, ορίστηκε στην ομάδα εργασίας Alcohol της Copa Cogeca και στην Ομάδα Πολιτικού Διαλόγου Civil Dialogue Group Alcohol ως εκπρόσωπος της Ελληνικής πλευράς για λογαριασμό της ΠΑΣΕΓΕΣ μετά από παρέμβαση της ΚΕΟΣΟΕ. Ο ΑΟΣ Τυρνάβου συμμετείχε στις συνεδριάσεις των δυο οργανώσεων στις 24/2/2015 δια των εκπροσώπων του Αντωνίου Γιαμαλίδη, τεχνικού Διευθυντού και Αναστασίας Παναγιώτου, προϊσταμένης Οινολόγου στην συνάντηση της αρμόδιας ομάδας εργασίας της COPA-COGECA για τα αλκοολούχα ποτά και τα αποστάγματα. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της COPA-COGECA στις Βρυξέλλες και αφορούσε κυρίως θέματα που σχετίζονταν με την πολιτική ποιότητας στα αλκοολούχα ποτά, την απλοποίησή της, τις γεωγραφικές ενδείξεις καθώς και την ευθυγράμμιση ή και προτάσεις τροποποίησης του κανονισμού EC 110/2008 για τα αλκοολούχα ποτά. Στην συνέχεια οι δυο εκπρόσωποι συμμετείχαν σε συνάντηση στα γραφεία της Commission όπου τα θέματα τέθηκαν σε διαβούλευση στο πλαίσιο της ομάδας πολιτικού διαλόγου CDG Alcohol.

Η ομάδα εργασίας αλκοολούχων ποτών και αποσταγμάτων συστάθηκε πρόσφατα από την COPA-COGECA και έχει ως σκοπό την υποστήριξη μέσω ειδικών εμπειρογνωμόνων των θέσεων της στην ομάδα Πολιτικού Διαλόγου CDG Alcohol της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η CDG προετοιμάζει τα προσχέδια των Ευρωπαϊκών κανονισμών που σχετίζονται με τα αλκοολούχα ποτά και συνεπώς επηρεάζει την πολιτική του τομέα, ενώ στην ομάδα συμμετέχει η Commission και οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών βιομηχανιών αλκοολούχων ποτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συμμετοχή του ΑΟΣ Τυρνάβου στα δυο αυτά όργανα είναι μεγάλης σημασίας, δεδομένου ότι η πολιτική της ΕΕ για τα αποστάγματα αμπελοοινικής προέλευσης, έχει άμεση επίδραση στα παραγόμενα προϊόντα της χώρας μας όπως το τσίπουρο και η τσικουδιά.

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 516 επισκέπτες συνδεδεμένους