Εκτύπωση
PDF

6 Φεβρουαρίου 2015

Νότιος Αφρική: οι παλιοί αμπελώνες επιφέρουν μείωση της παραγωγής

Ενώ η συγκομιδή του 2015 αρχίζει στο νότιο ημισφαίριο, οι προβλέψεις σχετικά με τις ποσότητες σταφυλιών που συγκομίζονται στο Νέο Κόσμο είναι εξαιρετικά σπάνιες και προσεκτικές.

Η παρέμβαση του Francois Viljoen στη δέκατη συνάντηση πληροφόρησης της VinPro (επαγγελματική ένωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την ανάπτυξη των οίνων της Νοτίου Αφρικής) δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτές τις επιφυλάξεις. Στις 22 Ιανουαρίου στο Κέιπ Τάουν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας οίνου της VinPro ανέφερε ότι "το 2015 αναμένεται να είναι μια λιγότερο σημαντική συγκομιδή σε σύγκριση με την εξαιρετική συγκομιδή του 2014". Αν και το 2014 η συγκομιδή από άποψη όγκου ήταν μικρότερη από το ρεκόρ του 2013, 1,46 εκατομμύρια τόνοι σταφύλια συλλέχθηκαν σύμφωνα με την επίσημη στατιστική υπηρεσία (SAWIS). Η μεγάλη παραγωγή κατά μια προσέγγιση οφείλεται στις αυξημένες αποδόσεις σημειώνει ο Francois Viljoen. Η Νότιος Αφρική εξακολουθεί να παράγει περισσότερα κρασιά από λιγότερες επιφάνειες. Η ηλικία όμως των αμπελώνων δεν θα συνεχίσει αυτή την τάση, είπε, καλώντας τον κλάδο να προβεί σε ένα τεράστιο πρόγραμμα φυτεύσεων στις περιοχές του Stellenbosch και του Swartland (στο Ακρωτήριο Καλής Ελπίδας). Ακόμη κάλεσε να γίνουν αναδιαρθρώσεις αμπελουργικών επιφανειών με ποικιλίες με υψηλές αποδόσεις (Chenin Blanc, Colombard και Pinotage) αντικαθιστώντας το Cabernet Sauvignon.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 207 επισκέπτες συνδεδεμένους