Εκτύπωση
PDF

26 Ιανουαρίου 2015

Μεγάλες προσδοκίες, από τις προεκλογικές δεσμεύσεις

Υποσχόμενος την ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του και πρωθυπουργός πλέον Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε ένα μεγάλο βάρος στους ώμους του και δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες στον ελληνικό λαό.

Μεγάλες προσδοκίες έχει δημιουργήσει και στον αγροτικό χώρο με προτάσεις που σχετίζονται με την δημιουργία Ομάδων Παραγωγών, την αναβάθμιση των κρατικών υπηρεσιών και υποδομών σε κάθε νομό με σκοπό την ανάδειξη και βελτίωση των καλλιεργειών και την αγροτική έρευνα.

Παράλληλα σε ομιλία του στην Τίρυνθα (11/1/2015) έδωσε έμφαση στην προώθηση προϊόντων με Ονομασία Προέλευσης, με εναλλακτικές μορφές μεταποίησης και εμπορίας, προσδίδοντας πρωτεύοντα ρόλο στους συνεταιρισμούς.

Για τον αμπελοοινικό κλάδο στην ίδια ομιλία δεσμεύτηκε για την λειτουργία ΤΕΙ Οινολογίας – Αμπελουργίας στη Νεμέα με έμφαση στην εφαρμογή μεταπτυχιακών προγραμμάτων και τη δημιουργία υποδομών, ενώ επισήμανε την πρόθεσή του για πάταξη των παράνομων κυκλωμάτων οινοποίησης και εμπορίας εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων που βαφτίζονται ελληνικά.

Σχολιάζοντας αυτές τις δεσμεύσεις, επικεντρώνουμε στη βούληση (βάσει των δεσμεύσεων) για την αγροτική έρευνα, την ενδυνάμωση του ρόλου των συνεταιρισμών ως εναλλακτική μορφή οργάνωσης της παραγωγής και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων και τη δημιουργία συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού με την πάταξη κυκλωμάτων, που κρατούν καθηλωμένη την υγιή βάση του ελληνικού κρασιού κυρίως στην εσωτερική αγορά.

Ας ελπίσουμε και θα το υποστηρίξουμε, ότι αυτές οι δεσμεύσεις θα δημιουργήσουν ένα άλλο ήθος που εστιάζει στην πραγματική προέλευση των προϊόντων και στην ανάδειξη πλεονεκτημάτων που μέχρι σήμερα, με χτυπήματα κάτω από τη μέση, δημιούργησαν μια παρασιτική οικονομία και επιχειρηματικότητα κυρίως στο χώρο της μεγάλης κατηγορίας που αντιπροσωπεύει η μαζική κατανάλωση.

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 82 επισκέπτες συνδεδεμένους