Εκτύπωση
PDF

21 Ιανουαρίου 2015

ΗΠΑ: υποχρεωτική επισήμανση θερμίδων για κρασιά που σερβίρονται σε αλυσίδες εστιατορίων, από 1/12/2015

Στις ΗΠΑ, οι αλυσίδες εστιατορίων (δηλαδή υπό το ίδιο διακριτικό σήμα με περισσότερα από 20 καταστήματα) θα έχουν μέχρι πρώτης Δεκεμβρίου 2015 την υποχρέωση να εμφανίζουν στα μενού τους, την θρεπτική αξία των αλκοολούχων ποτών που σερβίρουν a la carte.

 

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, (F.D.A.) δείχνει ευελιξία στις απαιτήσεις της (αφού επιτρέπει εύρος θερμίδων για μια σειρά προϊόντα, ενώ λαμβάνει αυστηρά μέτρα για κάθε αλκοολούχο) έτσι όμως δημιουργεί ανησυχίες στους παράγοντες του οινικού κλάδου. Αυτές εκφράζονται από τον Michael Kaiser, διευθυντή του Wine America (ένωση 600 οινοποιείων) στην εφημερίδα Washington Post: « αυτό θα κοστίζει $ 500 για κάθε κρασί προκειμένου να διατυπωθούν λεπτομερείς διατροφικές πληροφορίες. Για ένα μικρό οινοποιείο είναι μια νέα υποχρέωση που κοστίζει χρόνο και χρήμα. Για να προωθηθούν οι θέσεις του στο FDA, το Wine America, έχει προσλάβει ειδικούς λομπίστες.

Εφαρμόζοντας το νόμο γιά κοινωνική προστασία του 2010 (Affordable care act νόμου), σύμφωνα με τα νέα πρότυπα του FDA απαιτείται να καθοριστούν οι θερμίδες ακόμη και για τα ποπ κορν που αγοράζονται στον κινηματογράφο, τα γλυκά κλπ.

 

 

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 95 επισκέπτες συνδεδεμένους