Εκτύπωση
PDF

7 Ιανουαρίου 2015

Απαραίτητη και υποχρεωτική η υποβολή μηδενικών δηλώσεων συγκομιδής

Όπως είναι γνωστό η καταχώρηση των Δηλώσεων Συγκομιδής θα πραγματοποιείται έως τις 15 Ιανουαρίου 2015 και χειρόγραφα, αλλά πλέον (άτυπα) και ηλεκτρονικά, αφού η ψηφιακή υπηρεσία του ΥΑΑΤ για τις Δηλώσεις Συγκομιδής παραμένει “ανοικτή” και σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ, θα είναι δυνατόν να καταχωρούνται ηλεκτρονικά οι Δηλώσεις Συγκομιδής έως και 15 Ιανουαρίου 2015.

Υπενθυμίζουμε ότι υποχρέωση υποβολής έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι αμπελουργοί, ακόμη και αυτοί που δεν συγκόμισαν την προηγούμενη χρονιά σταφύλια σε συνεταιριστικό ή ιδιωτικό οινοποιείο (γιατί δεν είχαν παραγωγή), οπότε είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική Δήλωση Συγκομιδής, υποχρέωση βέβαια υποβολής είναι και όσοι “ιδιοχρησιμοποιούν” την παραγωγή τους, άνω των 1000 lt οίνου.

Η υποβολή και μηδενικής Δήλωσης Συγκομιδής είναι απαραίτητη δεδομένου ότι η τελευταία αποτελεί υποχρεωτικό δικαιολογητικό στο πλαίσιο επιδοτούμενων μέτρων του αμπελοοινικού τομέα (πχ. Προγράμματα αναδιάρθρωσης αμπελώνων, δικαιώματα αναφύτευσης κλπ.), ενώ συζητείται και η ένταξή της στα μέτρα αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. Μέχρι τις 5/1/2015 στο ψηφιακό σύστημα του ΥΑΑΤ είχαν καταχωρηθεί 20.700 Δηλώσεις Συγκομιδής.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 170 επισκέπτες συνδεδεμένους