Εκτύπωση
PDF

5 Ιανουαρίου 2015

Αργεντινή: η συγκομιδή σταφυλιών 2015 καλύτερη και πιο γενναιόδωρη

Στην Αργεντινή, οι τεχνικοί των αμπελώνων και των οινοποιείων συμφωνούν σε μια πρόγνωση: η απουσία όψιμων παγετών

και οι κανονικές βροχοπτώσεις επιτρέπουν την πρόβλεψη μιας συγκομιδής για το 2015 «πολύ καλής», τόσο από την άποψη της υγείας όσο και της ποιότητας. Η προηγούμενη σοδειά επηρεάστηκε από ισχυρούς παγετούς τον Οκτώβριο του 2013, γεγονός που επηρέασε σοβαρά τις λευκές ποικιλίες (ειδικά το Chardonnay). “Είχαμε μια πολύ καλή άνοιξη, με εξαιρετική έκπτυξη οφθαλμών. Ο χειμώνας ήταν ήπιος, πράγμα που επέτρεψε καλή έκφραση του βλαστητικού κύκλου. Επιπλέον η ανθοφορία πήγε καλά και μας επιτρέπει να περιμένουμε μια καλύτερη συγκομιδή και πιο γενναιόδωρη”, δήλωσε ο Carlos Tizio, τεχνικός διευθυντής του Clos de los Siete (γαλλική κοινοπραξία με επικεφαλή τον οινολόγο Michel Rolland), προσθέτοντας ότι “η πρόγνωση ενός ξηρού καλοκαιριού μας επιτρέπει να προβλέψουμε ότι θα υπάρξει χαμηλή πίεση για την υγεία των σταφυλιών”.

 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Αμπέλου, της Αργεντινής το 2014 η συγκομιδή ανήλθε σε 15,2 εκατ εκατόλιτρα οίνου, αμετάβλητη σε σχέση με τη συγκομιδή του 2013 (η οποία σηματοδότησε την επιστροφή σε κανονικούς όγκους μετά την πολύ μικρή συγκομιδή του 2012).

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 58 επισκέπτες συνδεδεμένους