Εκτύπωση
PDF

18 Δεκεμβρίου 2014

Ηνωμένες Πολιτείες: Η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου είναι τώρα περισσότερο ευνοϊκή για τους εξαγωγείς, με προοπτικές περαιτέρω πτώσης της ισοτιμίας του ευρώ

Αυτή είναι μια καλή είδηση για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις οίνων που εξάγουν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από 1,36 τον Ιανουάριο του 2014, η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-δολαρίου υποχώρησε περίπου στο 1,25 τον Δεκέμβριο, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 8%. Το ευρωπαϊκό νόμισμα έχασε αξία ιδιαίτερα κατά το δεύτερο εξάμηνο, από τον Ιούλιο, με πτώση σχεδόν 10%.

 

Το πλαίσιο αυτό είναι πιο ευνοϊκό για τους ευρωπαίους εξαγωγείς οίνων και οινοπνευματωδών ποτών. Τελικά αυτό θα επιτρέψει η Ευρώπη να είναι πιο ευέλικτη σε σχέση με τις τιμές και να επανακτήσει μερίδια στην αγορά αυτή. Η ισοτιμία έχει πράγματι σημαντικό αντίκτυπο στην τιμή μιας φιάλης οίνου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Les Echos, η τάση αυτή δεν θα σταματήσει εδώ. Οι οικονομολόγοι αναμένουν μια ισοτιμία από το τέλος του 2015 ίση με 1,22. Σύμφωνα με την Figaro, η ισοτιμία θα μπορούσε ακόμη και να πέσει και σε 1,15 δολάρια στα μέσα του 2015.

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 101 επισκέπτες συνδεδεμένους